9 Eylül İzmir’in Düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü ve  Alsancak, Göztepe, Karşıyaka statlarının temel atma töreni ve Yasin BÖRÜ Gençlik Merkezi'nin açılışı için Serdar Yereli Spor Salonu yanındaki alanda Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın BAK katılımıyla tören düzenlendi.

         Törende konuşan  Bakanımız Sayın Osman Aşkın BAK “İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünde İzmirliler ile bir arada olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlere Allah'tan rahmet diledi. 
İzmir Türk sporunda çok önemli bir yere sahip. Geçmişte Türk futbolunda başarılarıyla destanlar yazan kulüpler için çok önemli bir gün. Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının temellerini atacağız. Göztepe, Karşıyaka, Altay ve Altınordu Kulüpleri başta olmak üzere İzmir'in güzide kulüpleri ve taraftarlarına bu 3 stadı kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Statları çok kısa sürede tamamlayarak, açılışını yapacağız ve taraftarlara kazandıracağız. Aynı alan içinde Yasin BÖRÜ gençlik merkezimizi de kazandırıyoruz." dedi

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak, Türkiye'de yaklaşık 300 gençlik merkezinde 2 milyonun üzerinde gencin hem spor yaptığını hem de kültürel faaliyetlere katıldığını belirtti.

2017-2018 futbol sezonunda Göztepe'ye Süper Lig'de, Altınordu'ya TFF 1. Lig'de, Karşıyaka ve Altay'a TFF 2. Lig'de başarılar diledi, "Temennimiz İzmir'deki kulüplerimizin başarılarına yenilerini ekleyerek, İzmir'i sevindirmesi." dedi.

Her şeyi Türk gençliği için yaptıklarını söyleyen Bakanımız inanıyoruz ki bu spor tesislerinden ülkemizi, Avrupa ve dünya şampiyonları ile olimpiyatlarda başarıyla temsil edecek sporcular çıkacak.

Temelleri atılan Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarında da taraftarların ve İzmirdeki kulüplerden birçok sporcunun yanı sıra vatandaşların da bulunduğu törende aynı zamanda gençlik merkezi açılışı da yapıldı. 

Törene Başbakan Yıldırım ve Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın BAK ‘ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.

İzmir futbolunda çok önemli bir yere sahip olan Alsancak Stadı, 2014-2015 sezonu başında depreme dayanıksız olması nedeniyle kapatılmıştı. 2015'te yıkılan stat mevcut yerine tekrar yapılacak. Yeni stadın kapasitesi 14 bin kişi olacak.

TOKİ tarafından ihale edilen 20 bin 35 kapasiteli Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin (Göztepe Stadı) 700 günde tamamlanması hedefleniyor.

2014'te yapılan ilk ihaleden sonra tekrar ihale edilen ve bazı çalışmaların yapıldığı Karşıyaka Stadı ise,15 bin kapasiteli olarak inşa edilecek.