TEB İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında 10. yıl heyecanı Kültürpark Tenis Kulübü kortlarında yaşanıyor.

10. yaşını kutlayan TEB İzmir Cup ATP Challenger turnuvası, bu sene 18-24 Eylül tarihleri arasında Kültürpark Tenis Kulübü’nde yapılıyor. Toplam 64 bin avro ödüllü organizasyonun basın toplantısı ise İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu, Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyaroğlu, son finalin kahramanları Marsel İlhan ve Cem İlkel ile Turnuva Direktörü Zeynep Kavak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Dünya çapında kayda değer sıralamalara sahip yabancı sporcuların ter döktüğü prestijli turnuvayı 2008’ten beri düzenliyor olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, “Tüm sporseverleri bu tenis şölenine ortak olmaya Kültürpark Tenis Kulübü’ne davet ediyorum” dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu, “Başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve ana sponsorumuz Türk Ekonomi Bankası olmak üzere bu değerli organizasyona emek veren herkese teşekkür ediyorum. Diliyorum ki geçen sene şahitlik ettiğimiz tarihi finali bir kez daha izleyeceğiz” ifadelerini kullandı. Necimoğlu, İzmirli firmalara TEB İzmir Cup’a destek olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Kültürpark Tenis Kulübü’nün başkanlık görevini yürüten Server Uyaroğlu ise “Ülkemizin en önemli tenis organizasyonlarından birine ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. TEB İzmir Cup’ın kulübümüzde gerçekleşmesini sağlayan İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Tenis Federasyonu’na teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

MARSEL İLHAN: BURADA ÇOK ÖZEL ANILARIM VAR
ATP Challanger Turu’nda iki Türk tenisçiyi buluşturan ilk finalde Cem İlkel’i yenerek 2016 TEB İzmir Cup’ta mutlu sona ulaşan Marsel İlhan, “Kültürpark Tenis Kulübü önemli anılara sahip olduğum bir yer. Uluslararası düzeydeki ilk puanlarımı burada kazanmıştım. Önümüzdeki günlerde heyecanlı maçlar oynanacak. Geçen yıl olduğu gibi yine başarılı bir hafta geçirmeyi umuyorum” dedi.

CEM İLKEL: TEB İZMİR CUP DÖNÜM NOKTASI OLDU
İlk ATP Challenger finalini geçen sene bu adreste oynayan Cem İlkel ise TEB İzmir Cup’ın kariyerinde bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Bir önceki gün Fransız rakibi Maxime Janvier’yi geçip adını ikinci tura yazdıran İlkel, “Benim için çok özel bir yeri olan bu turnuvada bambaşka duygularla oynuyorum. Geçtiğimiz sene yakaladığım başarıyı tekrarlamak istiyorum” sözlerini sarf etti.
Tenisseverlerin karşılaşmaları ücretsiz olarak izleyebildiği TEB İzmir Cup’ta çiftler finali 23 Eylül Cumartesi, tekler finali ise 24 Eylül Pazar günü oynanacak.