2017-2-TR01-KA3347-047176 NUMARALI Dozunda Etkili Sağlıklı Teknoloji Kullanımı” başlıklı proje Erasmus + Programı Gençlik Programı Politika reformuna Destek-Yapılandırılmış Diyalog kapsamında AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına bağlı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 13.300 Euro hibe desteği ile kabul edildi. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürümüz Nüammer Uslu ve İzmir Yeşilay Derneği İl Başkanı Mehmet Fatih Vargeloğlu, bir araya gelerek projenin iç sözleşmesini imzaladı.

İzmir’de bağımlıkla mücadele konusunda gönüllü 40 PDR-Psikoloji lisans öğrencisine ulaşmak için proje ekibi tarafından üniversite ziyaretleri ve Üniv.web-sitelerinde bilgi paylaşımı ile projemiz hakkında bilgilendirme yapılacak. Pdr-Psikoloji öğrencilerinden oluşturacağımız 20 gruba (2kişilik) Yeşilay tarafından Türkiye Bağımlılıkla Mücadele(TBM) eğitimi verilecek. İzmir Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüz tarafından ise gençleri sporla buluşturmak amacıyla İlçelerde gerçekleştirilecek olan “Grup Odak Toplantıları”ndan önce, ilçelere gidilecek, üniversite öğrencilerine il ve ilçelerde yaz-kış gençlerin katılabileceği spor, sanat ve sosyal faaliyetler hakkında bilgi verilecek, gençlerin sağlıklı bir yaşam alışkanlığı elde edebilmeleri için bulundukları yerlerde ücretsiz, devlet güvencesi ile yapabilecekleri spor, sanat ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi edinme ve bu etkinliklere katılma şansını elde etmeleri sağlanacak.

İzmir’in coğrafi dezavantajlı 20 ilçesinden 5’er okul seçilip (100 okul) her okuldaki tercihen TBM eğitimi almış rehber öğretmenler önderliğinde geçerliliği kanıtlanmış anketlerle risk altındaki ve teknoloji bağımlılığına yatkın hedef öğrenci grupları oluşturulacak.

İlçe Grup Odak toplantılarında iki aşamada gerçekleşecek; ilk olarak, pdr-psik.öğrencileri ve  teknoloji bağımlılığına yatkın öğrenciler bir araya gelerek spor, müzik, resim, gönüllü aktiviteler(huzur evi çlş.)alanlarında  fikir alışverişi yapacak ve çalışmalarını afiş, slogan ve resimlere aktaracaklar. Sonrasında, soruları uzmanlarca hazırlanmış yarı yapılandırılmış görüşmeler teknoloji bağımlılığına yatkın öğrencilerle, PDR-Psik.öğrencileri tarafından yapılacak.

İzmir’de düzenlenecek ulusal toplantıya; 40 kişilik pdr-psikoloji öğrenci grubu, İzmir’deki okullardan toplam 20 öğrenci temsilcisi ve okul rehber öğretmenleri, ildeki yasa koyucular(Bel-Valilik-İl MEM-Yeşilay- Genç. Hizm. ve Spor İl Müd-Halk Sağlığı Müd-İl Sağlık Müd), alanda çalışmış akademisyenler katılacak ve konuyla ilgili fikir alışverişi yapacak.
Düzenlenecek olan “Gençlik Günlerinde” proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar afiş, poster ve kitapçık halinde gençlere dağıtılacak bu sayede proje çıktıları yaygınlaştırılacak.

Projemiz geçtiği andan itibaren proje faaliyetlerinin hepsinin izlenebileceği online platform oluşturulacak.

Proje kapsamında; gençlerin, İzmir´ deki ulusal toplantıda karar vericilerle, politika düzeyinde diyaloğa ulaşma şansını elde etmeleri, teknoloji bağımlılığına yatkın öğrencilerde ilerde oluşma riski olan fiziksel, psikolojik rahatsızlıklar ve sosyal becerilerindeki yetersizliklerle ilgili sorunları önleyici  çalışma yapılması, gençlerde oluşabilecek radikalleşme ve bireyselleşmenin önüne geçilmesi, gençlerdeki sosyal dâhil olmanın, spor ve sanat etkinlikleri sayesinde geliştirilmesi hedeflenmektedir. Proje hedefleri çerçevesinde, gençlerin sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri ve sosyal dahil edilebilmesinin arttırılabilmesi için, gençlerin "Gençlik Politika" uygulayıcılarıyla birlikte bu konuda söz sahibi olmaları sağlanacaktır.