Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ),  Türkiye Yüzme Federasyonu ile İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz arasında yüzme sporunun akademik ve bilimsel açıdan desteklenmesi ve yüzme sporunun geliştirilmesi için ortak projeler üretilmesi ve desteklenmesi amacıyla protokol imzalandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen imza töreninde konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversite olarak sağlık, teknoloji, kültür sanat ve spor gibi alanlarda dünya şampiyonluğuna aday sporcular yetiştireceklerini söyledi. İlk olarak Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu'nu fakülte formatına dönüştüreceklerini belirten Çelik, "Spor branşına çok önem veriyoruz. Belirlediğimiz branşları Türkiye'de daha da ileriye götürme gibi hedeflerimiz" dedi. 

Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, İzmir'in kendileri açısında önemli bir il olduğuna işarete ederek, "İzmir büyük potansiyele sahip, yüzme sporuna en çok sporcu veren şehirlerimizden bir tanesi" ifadelerini kullandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nüammer Uslu ise imzalanan protokolle İzmir’de yüzme sporunun büyük bir ivme kazanacağını dile getirdi.

Protokolün ardından 7 yaşındaki Bade Tenikler'in sporcu merkezine kaydı yapıldı.