Gençlik ve Spor ile Milli Eğitim Bakanlıklarının ortak projesi "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" 81 ilde eş zamanlı başladı.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nin İzmir’de startı verildi. 
Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi İzmir’de başladı.

10 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında devam edecek olan proje İl ve ilçeler dahil, okullarda eğitim alan 3. sınıf öğrencilerinden yaklaşık 12 bin kişi yetenek taramasına alınacak. Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde yetenekli öğrencileri belirlemek amacıyla Halkapınar Spor Salonu, Bornova Spor Salonu,Buca Afetevleri Spor Salonu,Bayraklı Zehra Semahat ERİŞEN İlkÖğretim Okulu merkez spor salonlarında kurulan parkurda elektronik cihazlar ile akademisyenlerin denetiminde alanında uzman beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler tarafından ölçümler yapılıp, ölçüm sonuçları bilim kurulu tarafından değerlendirilmeye alındı.

Değerlendirme sonucunda yetenekli öğrencilere temel spor eğitimleri verilerek, branşlara yönlendirilerek ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirilecektir.