Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle kutlandı.

 

Törene; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nüammer Uslu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, bazı İzmir milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda İzmirli katıldı. İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’yla devam etti.

 

Törende Gençlik Konuşmasını Emel ALBOZKURT yaparken Gençliğe Hitabeyi Haluk GÜRLEYEN yaptı. İl Müdürümüz Nüammer USLU konuşmasında “ Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla milletin varlığını güçlendirdiğini, bu adımın yeni bir devletin kuruluşu yolunda atılan onurlu bir adım olduğunu, İyi gününde bir araya gelip heyecanını ve coşkusunu paylaşarak çoğaltan Türk Milleti yeri geldiğinde de tarihinin en çetin sınavlarında kederde ve acıda birleşmeyi bilmiş bu sınavların üstesinde gelmeyi bilmiştir . Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden 15 Temmuz Şehitlerimizi de ;rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.

 

Artistik cimnastik ve trambolin cimnastik milli takım sporcuları, halkoyunları ekibi ve öğrencilerden oluşan bando takımının gösterileri, izleyicilerden büyük alkış aldı. "Ana'dan Ata'ya Bisiklet Turu" kapsamında Karşıyaka'daki Zübeyde Hanım mezarından alınan Türk Bayrağı, İzmir Valimiz Sayın  Erol AYYILDIZ'a teslim edildi.

 

Program sonunda meydanda Türk Bayrağı açan Gençlerimiz ,aynı zamanda büyük bir coşkuyla  10. Yıl Marşı'nı okuyarak programı sonlandırdılar. Bu sırada Türk Bayrağı açan paramotor da havadan geçiş yaparak töreni İzlemeye gelen halkımıza gururlu anlar yaşattı.