İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri'nin açılışı, Halkapınar Spor Salonu'nda, İl Müdürümüz Nüammer USLU ve Vali Yardımcımız Ahmet Ali BARIŞ’ın katılımıyla gerçekleşti. Merkez ve ilçe tesislerimizde, 28 branşta 101 eğiticiyle gerçekleştirilecek olan İl Spor Merkezlerimize, binlerce çocuk, genç ve engelli vatandaşımıza spor yapma imkanı sağlanması planlandı.

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, törende yaptığı konuşmada, olimpiyatlarda hedefin başarı olduğu bir dönemde ülkemizi ilerleyen zamanlarda uluslararası arenada temsil edecek sporcuları İl Spor Merkezleri Kurslarımıza katılan gençlerimiz arasından kazanacaklarını belirterek, “İl Spor Merkezlerimize geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi engelli vatandaşlarımız ücretsiz katılabilecek olup, engelli branşlarında antrenörlük belgelerine sahip antrenörlerimiz eşliğinde bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelli vatandaşlarımıza da spor yapma imkanı sağlayarak bu vatandaşlarımızın fiziksel ve sosyal yönden gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Spor; hayatımızda bedensel ve ruhsal yaşantımıza önemli katkısı olan ve daha sağlıklı olmamızı sağlayan önemli bir aktivitedir. Sevgili veliler sizleri ve çocuklarımızı spor yapmaya, yaptırmaya davet ediyorum” dedi.

Törende; halk oyunları, zeybek, border halk dansları topluluğu, okçuluk, İzmir Türk Koleji öğrencileri bando gösterisi ve cimnastik gösterileri yapıldı. Tören, marşlar eşliğinde tüm sporcuların Türk Bayrakları ile protokol önünden geçişiyle sona erdi.