Futbol altyapı gelişim projesi - U-13 İzmir bölge karması değerlendirme toplantısı, U-13 sporcularımız ve ailelerinin katılımıyla Karşıyaka Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, TFF, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, TÜFAD, Futbol İl Temsilcisi, İZGEM’in katıldığı toplantıda; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve TASKK’ın işbirliğinde birlikte organize edilecek “Futbol Altyapı Gelişim Projesi” konusundaki çalışmalar tanıtıldı, projeyle ilgili bilgiler verildi. 

Proje, 2018-2019 sezonunda sadece U-13 kategorisinde; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Sakarya, Samsun ve Trabzon’da başlatılacak ve önümüzdeki sezondan itibaren U-14 kategorisinin de eklenmesiyle devam ettirilecek. Seçilecek futbolcular, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak spor kulübünde lisansiyer olacak. Takımın antrenörlüğünü, ilk etapta il müdürlükleri bünyesinde bulunan futbol antrenörleri yapacak.

Toplantıda konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nüammer USLU, sporcu ve ailelerle böyle proje vasıtasıyla birlikte olmaktan heyecan duyduğunu belirterek, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, TFF, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak böyle bir projeye girdik. U-13 ile başlayan projemiz önümüzdeki yıllarda; U14, U15, U16, U17’ye kadar devam edecek. Şu an içinde bulunduğumuz TOHM dediğimiz olimpik sporcuların yetiştiği, konakladığı tesistir. Genel Müdürlüğümüzle çalışmalarımızda, sizlerin de böyle bir merkezde ileride yatılı olarak devam edeceği bir sistem yaratacağız” dedi.

İZMİR SPORCU YETİŞTİRMEDE BEREKETLİ TOPRAKLARDIR

İzmir’in sporcu yetiştirme anlamında bereketli topraklar olduğunun altını çizen USLU,  “Bizim de genç ve yetenekli değerlerimiz var. Amacımız bu gençlere iyi ortam sunarak onların yeteneklerini ortaya çıkarıp, hem milli takımımıza hem ülkemize yararlı olmasıdır. Başkanımızın da dediği gibi bu proje 12 ilde gerçekleştirilecek. Gençlerimizi diğer illerdeki arkadaşlarıyla v antrenörleriyle kaynaşacak. Bu şekilde gençlerimizin yeteneklerini bu işin uzmanı arkadaşlarımızla keşfederek Türkiye futbol altyapısına katma değer sağlayacağız. Velililerimize de fedakârlıkları nedeniyle teşekkür ederim. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak her konuda arkanızdayız, gereken her şeyi yapmaya hazırız. Projenin memleketimize İzmir’imize, gençlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Birlik içinde olacağız gençlerimizin arkasında olacağız ve bu şekilde hedefe ulaşacağız. Son olarak projeye katkıları nedeniyle ASFK Başkanımız Kadri Yatkına da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.