İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen İl Spor Merkezlerinin açılış töreni, Halkapınar Spor Salonunda yapıldı.

Saat 11:00 başlayan törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Zuhal KAYA, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İlçe ve Şube Müdürleri, antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Zuhal KAYA  “29 Haziran 1938 tarihinde kurulan Spor Genel Müdürlüğümüzün 81. kuruluş yıldönümüne ve 1985 Yılından bu yana İl Spor Merkezleri adıyla devam eden faaliyetlerimizin Açılış Törenine hoş geldiniz.

İl Spor Merkezlerimizin amacı: çocukları ve gençleri spora yönlendirmek, sevdirmek, onları kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı, vatanını ve milletini seven, hoşgörülü, liderlik ve arkadaşlık duyguları gelişmiş, iyiyi ve güzeli takdir edebilen, saygılı, kendini kontrol edip kurallara uyan, erdemli ve elit sporcular yetiştirmek; sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak, Türk sporuna ve kulüplerine sporcu kaynağı yaratmaktır. Katılım her geçen yıl daha da arttığı, tüm yıl boyunca devam eden, bu yıl da merkez ve ilçe tesislerimizde 32 branşta 152 eğiticiyle 29 İlçede gerçekleştirilecek olan İl Spor Merkezlerimiz, binlerce çocuk, genç ve engelli vatandaşımıza spor yapma imkânı sağlayacaktır.

İl Spor Merkezlerimize geçen yıl da olduğu gibi engelli vatandaşlarımız ücretsiz katılabileceklerdir. Bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelli vatandaşlarımızı da spora çekerek fiziksel ve psikolojik ihtiyaçlarının spor yoluyla giderilmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

İstanbul da yapılan Futbol Altyapı Gelişim Merkezi U-13 Şampiyonasında Final Müsabakasında 2. Olarak Türkiye 2.liği ünvanını alan İZGEM Spor kulübü futbolcularını ve Antrenörlerini tebrik eden İl Müdür Vekilimiz Zuhal KAYA 2.Lik kupası ve Genç Futbolcularımızla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuşmalar sonunda salonda –

            Halk Oyunları Gösterileri – ZEYBEK –

-           Poomsae Taekwondo –

-           Okçuluk Atışları

-           Sportif Aerobik Gösterileri

-           Halk Oyunları – Karadeniz –

-           Cimnastik Gösterileri yapan sporcularımız ile keyifli dakikalar yaşandı.
 Marşlar Eşliğinde Tüm Sporcuların Türk Bayrakları İle Protokol Önünden Geçişi , toplu fotoğraf çekimi ve resim sergisinin gezilmesi ile açılış töreni Sona Erdi.