Gençlik ve Spor Bakanlığı İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Yasin Börü Gençlik Merkezi tarafından ,bu yıl; ilk olarak organizasyonu sağlanan “Denge İletişim Çadır Kampı” 5-7 temmuz tarihleri arasında Seferihisar Sekader kamp alanında gerçekleşmiştir.

 18-29 yaş arası engelli, engelsiz gençlerin bir araya gelerek, engellilerimiz ile gündelik yaşamda; yaşam alanlarının ortak kullanılması, birlikte vakit geçirilmesi, duygudaşlık kavramlarının pekiştirilmesi ve gündelik hayatta pek çok dürtülerin ve güdülerin dengelenmesinde değer katacak olan iletişim bağlarının, toplum nezdinde yeniden tasarlanması amaçlanmıştır. 

Birlikte, el sanatlarından, ahşap yakma eğitimine; gündüz ve gece plaj aktivitelerine; medya atölyesinde toplumda engeli aşmak söyleşisinden, açık hava film seyrine; denge, matrak, mangala ve satranç oyunlarının oynanmasından, mangalar oluşturarak ortak yemek yapımına kadar birçok sosyal etkinlik gerçekleştirilmiştir. 

 Yapılan bu kampa 15'i engelli, 15'i engelsiz olmak üzere 30 kişi katılım sağlamıştır.Bu projenin amacı toplumsal farkındalık yaratmak, empati duygusunun yayılması ve gelişmesi adına önemli bir etkinlik olmuştur. Burada amaç, gençlerin bir çadırda engelli bir bireyin sabah kalktığında nasıl giyindiğini, neler yaptığını, yaşadığı zorlukları birebir öğrenmesi ve bu farkındalığın tüm topluma yayılması amacıyla yapılan bir kamp olmuştur.

Bu yılın sonrasında ise “Denge İletişim Çadır Kampı” yurt dışı kamp çağrısı ile bu organizasyona uluslararası alanda devam edilmesi planlanmaktadır. 

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu kampın organize edilmesinde desteklerini esirgemeyen, Engelliler Alternatif Su Sporları Gençlik ve Spor Derneği ile İnsan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve İzmir Gıda Bankası Derneğine teşekkür ederiz.