Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliğinin ardından, 12 ilde Deneyap Türkiye hayata geçti.

 

İlk etapta, İzmir, Adana, Antalya, Ankara, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon'dan yükselerek büyümeyi hedefleyen Deneyap Türkiye, katılımcı gençleri ile hızlı bir başlangıç yaptı.

 

Haftaya yayılarak toplam sekiz gruptan oluşan Deneyap Türkiye Atölyesi, ortaokul ve lise eğitim modeli ile öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlandı.

 

Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi alanlarda eğitimler alacak olan gençler, ilk eğitimlerinde ihtiyaca göre tasarım taslaklarını ortaya koydular.?

 

Şimdi hayallerimizi gerçeğe dönüştürme zamanı..

 

Deneyap Türkiye ile hep birlikte daha güçlüyüz.