Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Kros Gençler (A-B) ve Yıldızlar Grup Yarışmaları Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Kuşadası Adagöl Kros Parkurunda 07-08 Ocak 2020 tarihlerinde yapıldı.

17 İl 88 Takım ve Yaklaşık 400 Sporcu Yarışmalara Katıldı.

            Kuşadası Adagöl Kros Parkurunda gerçekleştirilen Okul Sporları Gençler (A-B) ve Yıldızlar Kros Grup Yarışmaları kadınlar ve erkekler kategorilerinde 17 ilden 88 takım ve yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla yapıldı. Gruptan derece ile çıkma başarısı gösteren takımlar Okul Sporları Türkiye Kros Şampiyonasına katılma hakkı kazandılar.

Gençlerde 47 Takım Mücadele Etti.

            Genç erkekler kategorisinde Afyonkarahisar, Ankara (3 Takım), Antalya (2 Takım), Aydın, Burdur, Bursa (2 Takım), Denizli (2 Takım), Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya (2 Takım), Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya (2 Takım) ve Uşak illeri kros takımları mücadele etti.

            Genç kadınlar kategorisinde Afyonkarahisar, Ankara (3 Takım), Antalya (2 Takım), Aydın, Burdur, Bursa (2 Takım), Denizli, Eskişehir, Isparta, İstanbul (2 Takım), İzmir (2 Takım), Konya (2 Takım), Manisa, Muğla ve Uşak illeri kros takımları yarışmalara katıldı.

Yıldızlarda 41 Takım Mücadele Etti.

            Yıldız erkekler kategorisinde Afyonkarahisar, Ankara (2 Takım), Antalya, Aydın, Burdur, Bursa (2 Takım), Denizli, Isparta, İstanbul (3 Takım), İzmir, Kocaeli (2 Takım), Manisa, Muğla, Sakarya (2 Takım), Uşak ve Eskişehir kros takımları mücadele etti.

            Yıldız kızlarda ise Afyonkarahisar, Ankara (2 Takım), Antalya, Aydın, Burdur, Bursa (2 Takım), Denizli, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli (2 Takım), Manisa, Muğla, Uşak ve Eskişehir (2 Takım) il kros takımları ter döktü.

İzmirli Sporcularımızın dereceleri;

Aydın Kros Grup Müsabakalarında;

Süleyman Şah Mesleki Teknik Anadolu Lisesi kros takımı Grup 1.olarak, 21 şubat 2020 de Osmaniyede yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır.

Yıldız Kız Grup Müsabakalarında ise; Buca ATATÜRK O.O  3.olarak Osmaniyede yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandı.

Ayrıca Ferdi olarak yarışan  Sporcumuz Muhammet  Yalur  Grup 2. olmuştur.

Bayanlarda ;

Aysel Önder Gruplar Genç-B 2.si

Halise Azra Top Gruplar Genç-B 4.sü

Erkeklerde;

Muhammed Kasar Grup Genç B 3.Sü

Hasan can akdemir Yıldız Erkekler 3.sü olmuştur

Balıkesir İlinde yapılan diğer grup müsabakalarında ise;

 

Balikesirde duzenlenen Kros grup musabakasinda Buca Ataturk Spor Lisesi takim halinde ikinci olarak Osmaniye de duzenlenecek Turkiye finaline gitmeye hak kazandı.



 
Ödemiş O.O.Yıldız Kız Takımımız da; 4. Olmuştur.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Türkiye Finallerinde yarışmaya hak kazanan takımlarımıza başarılar dileriz.