Gençlerin İyilik Ağacı projesi kapsamında Buca Mustafa Kemal Atatürk ve Bayındır Gençlik Merkezinin ortaklaşa düzenlediği  “Gençlik İftar Sofrası” 22.07.2014 tarihinde Buca Mustafa Kemal Atatürk Gençlik Merkezi bahçesinde gerçekleşti. İzmir Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün de destek verdiği iftar programına İMHAD ve Hayrat vakfı başta olmak üzere Şehit aileleri, Ekinoks derneği, Hoca Ahmet Yesevi, İzmir Kız Yurdu, AEP’e bağlı Rehabilitasyon merkezi, Asil İzcilik Kulübü katıldı.

           iftar yemeği öncesi Ney Dinletisiyle başlayan program ilahi ve sohbetlerle devam etti. Kuran’ı Kerim okunması ney dinletisiyle ilerleyen vakitlerde İftar saatinin yaklaşmasıyla tutulan oruçların açılmasının ardından İl Müdürümüz Ali Osman TATLISU “Gençlik ailelerinin bu güzel günde büyük bir aile oluşturmaları bizi mutlu ve bahtiyar kıldı.Gençlik merkezleri  il müdürlüklerine bağlı olarak, gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarının ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirilmesine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayan ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmaları yürüten kurumlardır. Gençlik merkezlerimize 7-29 yaş grubu gençlerimiz üye olmaktadırlar. Kayıtlar ücretsiz olup, gençlik merkezimizin bir ferdi olarak istemiş olduğu kurs veya etkinliğe katılarak gençlik merkezimizin imkânlarından faydalanmaktadırlar” dedi.

            Konuşmasının devamında Ali Osman TATLISU, gençlerin çeşitli projelere katıldığını, düzenlenen gezi ve kamplardan faydalandıklarını dile getirdi. “Amacımız, bilgi ve görgülerini arttıran, paylaşımcı, yeteneklerini geliştirip sergileyen, girişimci, üretken, yapıcı, sportmen ve zamanını en iyi şekilde değerlendiren gençliğin oluşmasına katkı sağlamaktır. Geleceğimizin teminatı gençlerimizle gurur duyuyoruz. Gençlik Merkezimizi canlı tutan ve etkinliklere katılan duyarlı gençlerimize ve onları destekleyen siz değerli ailelerine ayrıca gençlik merkezimizde hizmet veren idareci ve personelimize, Gençlik liderlerimize ve öğretici kadromuza teşekkür ediyorum”dedi.

            450 kişinin katılımıyla gerçekleşen iftar yemeği okunan dualarla son buldu.