Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncu yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

23 Nisan aynı zamanda, gelecekte özgürlük ve bağımsızlığın bayrağını devralacak olan çocuklarımızın da bayramıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen bugünün, tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı olması özelliği ile Güçlü Türkiye'nin teminatı olacak nesilleri bir araya getirmesi açısından da büyük bir öneme sahiptir.

"Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir." M.Kemak ATATÜRK

 İzmir Gençlik ve Spor İl  Müdürlüğü olarak en büyük hedefimiz, milli egemenliğimizin teminatı olan çocuklarımıza, gençlerimize daha güzel bir gelecek hazırlayabilmek ve toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri Vatan ve Millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir.

Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, TBMM’nin  açılışının 100. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle yâd ediyorum.