Toplantıda sırayla söz alan konuşmacılar hayat boyu sporun ne kadar önemli olduğunun ispatlanacağı bir organizasyona İzmir ev sahipliği yapacak. Değerli Basın Mensubu arkadaşlardan bize yardımcı olmalarını bizi ve İzmir’i yalnız bırakmamalarını istiyoruz dediler.

 22 – 31 Ağustos tarihleri arasında 10 gün sürecek yarışmalar Atatürk Stadyumu, Seha Aksoy Atletizm Sahası ve Atmalar Atletizm sahalarında yapılacak.

Müsabakalara 42 Avrupa ülkesinden 2.027 sporcu katılacak. Bu organizasyonda 100 gönüllü ve 175 hakem görev yapacak. Yaş kategorisi olarak 35 yaştan başlayarak 90 yaşa kadar olan veteran atletler yarışacaktır.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman TATLISU; İzmir’in sportif açıdan bu organizasyona ne kadar uygun olduğu, ulaşımının kolay sağlandığı, Avrupa insanının damak tadına uygun yemek çeşitlerinin fazla olması ve hava koşullarının elverişli olması bu organizasyonun kazanılmasındaki temel etkenlerin başında yer aldığını ve bu organizasyonların bizim kendimizi ve tesislerimizi modernize etmemiz için bir sebep olduğunu belirtti. İl Müdürümüz “ Avrupa’dan gelecek yaklaşık 2500 kişinin İzmir’de bulunacakları tahmini 13 günlük konaklama sürelerinde güzel vakit geçirmeleri, İzmir’in güzelliklerini görmeleri ve İzmir’den unutulmayacak güzel anılarla ayrılmalarını sağlamak için çalışmalarımızı sizlerin de desteğiyle yürüteceğiz bu büyük şampiyonayı en başarılı şekilde sonuçlandıracağımıza eminim ilginize şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca yıllardır pek çok şampiyona da kullanılan Class1 Uluslararası sertifikalı Atatürk Stadı Atletizm Pistinin yanı sıra Seha Aksoy Atletizm Pisti ve Atmalar Atletizm Alanı Avrupa Şampiyonası için 3 tesiste Uluslararası faaliyette kullanılmak üzere hazır hale getirilmiştir, bundan sonraki tüm ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmak bizim için onur ve gurur verici olacaktır.” dedi.

Ayrıca İl Müdürümüz Basın mensuplarına İzmir için önemli bir organizasyon olan Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonasının halkımıza tanıtımı noktasında bizimle birlikte yanımızda olursanız hem güzel katılımlı hem de başarılı organizasyon gerçekleştirebiliriz. Bu da ülkemizin uluslararası alanda güzel sonuçlar almasına sebep olur. Tüm İzmirli sporseverleri Atatürk Stadımızda gerçekleştirilecek olan Şampiyonaya davet ediyorum” dedi.    

Şampiyonanın Genel Koordinatörü Nihat DOKER, İzmir’in farklı spor dallarında Avrupa, Dünya Şampiyonalarına ev sahipliğini yaptığını 1971 yılında Akdeniz Oyunlarını, 1978 yılında Dünya Okullar Spor Oyunlarını 2005’de Dünya Üniversiteler Spor Oyunları organize ettiğini, 1000 kişiye ev sahipliği yaptığını, yeri geldikçe FISU’da hala bu Universiade’ın en iyi olduğu söylendiğini belirtip yine Türkiye’de ilk kez Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonasının İzmir’de yapılacağını, Şampiyona için İzmir’e gelen toplamda 2500 kişinin İzmir ekonomisine çok önemli katkı sağlayacağını belirtip, bu organizasyonu Türkiye Atletizm Federasyonu himayelerinde İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve Spor Hizmetleri ile birlikte eksiksiz yapılması için çalıştıklarını söyledi.

Genel Koordinatör Yardımcısı Yavuz Tunç ise “Bu şampiyonanın İzmir’e kolay alınmadığını, 2010 yılında başlayan adaylık süresince yurtdışında yapılan toplantılarda İzmir’in bu şampiyonaya en uygun şehir olduğunu anlattıklarını ve İzmir Valisinin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının, Konak Belediye Başkanının ve Atletizm Federasyonunun şampiyonayı destekleyici imzalı belge vermelerinin güvencesine inanarak diğer iki ülke arasından İzmir tercih edilmiştir. Bu kurumların yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Bize güvenen Avrupa Veteranlar Birliğini mahcup etmeden çok güzel bir şampiyona organize edeceğiz” dedi.