Turnuvanın basın toplantısı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürmüz Ali Osman TATLISU, TTF Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Pınar, Turnuvanın Süpervizor'ı Stephan Cretois’in katılımıyla Örnekköy Tenis Eğitim Merkezinde Merkez Kortta gerçekleşti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürmüz Ali Osman TATLISU yaptığı konuşmada “İzmir Cup için hazırladığımız Örnekköy Tenis Eğitim Merkezimiz (UTEM) aslında bundan sonra İzmirli tenis severlere hem sportif anlamda hem de sosyal anlamda vakit geçirebileceği bir alana dönüşecektir. Organizasyon İzmir'i tenis kenti haline getirecek, sponsorlar İzmir Cup’ta yer almak için yarış halinde olacaklar. İzmir Cup bir marka olmalı, gerçekleştirmek istediğimiz çabamız budur. Bu vesileyle tüm İzmirli tenis severleri kıyasıya mücadele halinde geçecek maçları izlemeye bekliyoruz.”dedi.

İzmir Cup, ülkemizin ATP (Profesyonel Tenisçiler Birliği) Challenger takviminde bulunan 3 turnuvasından biridir. Bu yıl ATP tarafından bir kademe daha yükseltilen TEB İzmir Cup ta toplam para ödülü 64 bin 500 Euro’dan, 106 bin 500 Euro’ya çıkartılmış ve ATP’nin Challenger turnuvaları takvimindeki yerini daha da sağlamlaştırmıştır.

Örnekköy Tenis Eğitim Merkezinde (UTEM) gerçekleştirilen İzmir Cup 13 Eylül Cumartesi günü oynanan eleme müsabakalarıyla başladı. Turnuvanın ana tablo ilk tur maçları 15 Eylül tarihinden itibaren oynanıyor. Marsel İlhan’ın yanı sıra bu yıl bir üst klasmana yükselen Davis Cup takımı sporcuları Barış Ergüden, Cem İlkel de turnuvada yarışacak, ayrıca Milli Sporcularımız Efe Yurtaçan ve Tuna Altuna da üst turlar için yarışacak sporcularımız.

İzmir Cup Tenis turnuvası tek erkekler eleme, Tek Erkekler Ana Tablo ve Çift Erkekler ana tablodan oluşuyor. Turnuva süresince ise toplamda 71 tenis maçı oynanacak.