Kortej yürüyüşü 17 Ekim 2014 (Cuma) günü saat 14:30 da Gündoğdu Meydanından başlayıp Cumhuriyet Meydanında sona erecektir. Cumhuriyet meydanında yapılacak kutlamalar çerçevesinde Okçuluk, Karate, Taekwondo, Bocce Bowling Dart, Eskrim gösterileri yapılacaktır.
Hafta boyunca sürecek etkinlikler kapsamında 16 Ekim 2014 tarihinde İzmir Atatürk Stadyumu Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Salonunda saat 14:00 de düzenlenecek olan “Spor Psikolojisi” ve saat 15:00 de düzenlenecek “Uyuşturucu ve zararlı maddelerden korunma” seminerleri düzenlenecektir.
Amatör Spor Haftası'nda düzenlenecek olan faaliyetlerde farkındalık oluşturularak, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması sağlanacaktır. 
Ayrıca amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumları sponsorluk yapmaya teşvik edecek bu etkinlikler ile ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanmaktadır.
Tüm İzmirli spor severleri yapılacak olan etkinliklere katılmaya davet ediyoruz.