Sporun geniş kitlelere yayılması, her yaştaki insanın beden ve ruh sağlığını geliştirmesine, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki saygı, sevgi, dostluk ve hoşgörü temelindeki iletişime katkı sağlaması ve nihayetinde spora olan ilginin artması hedefiyle, İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde 17 Mayıs – 04 Temmuz 2021 tarihleri arasında  “2021 İçişleri Bakanlığı Spor Olimpiyatları” yapılacaktır.

        Spor olimpiyatları? takım sporları (Futbol, Basketbol, Voleybol ve Atıcılık), bireysel sporlar (Yüzme,Bisiklet, Masa Tenisi, Atıcılık ) olmak üzere tüm illerimizde icra edilecektir.

Organizasyonlar ile ilgili olarak İl Komiteleri, Bölge Komiteleri ve Merkez Komitesi oluşturulacak olup, illerde icra edilecek faaliyetlerde sorumluluk, Valiliklerin koordinasyonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde olacaktır.

*17Mayıs  - 04 Temmuz 2021 tarihleri arası yapılacak olan İçişleri Bakanlığı Spor Olimpiyatları İzmir İli organizasyonu kurul toplantısı; Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Erhan GÜNAY başkanlığında 12.05.2021 Çarşamba günü organizasyon komite üyeleri ile birlikte valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

        Turnuvalar illerde başlayacak olup, daha sonra sırası ile bölge müsabakaları, çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları şeklinde icra edilecektir. Takım sporlarında il içi turnuvalar yapılmayacak olup her il, iller arası takım sporları için ili temsilen her branş için ayrı ayrı olmak üzere tek takım kuracaktır. Bireysel sporlarda il içi turnuva düzenlenebilecektir. Final müsabakasını müteakip müsabaka birincilerine kupa ve hediye takdimi Onur Komitesi tarafından yapılacaktır.

İçişleri Bakanlığı Spor Olimpiyatlarında yer alan branşların statüleri için tıklayınız.

 Atış statü.docx

Basketbolstatu.doc

 Bisiklet.doc

Futbolstatu.doc

KurumirtibatPersoneli.docx

 Masatenisistatu.doc

SüreçKoordinasyonTakvim.docx

STATÜ DAĞITIM YERLERİNE.pdf

 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SPOR OLİMPİYATLARI 2021 BAŞVURU FORMU.docx

Voleybol statu.doc

Yüzme statu.doc