Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali Osman TATLISU yaptığı konuşmada “Yeni kurulan Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 3 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirmiş olduğu projeler sayesinde Türkiye genelinde 1 milyona yakın insana spor yapma imkânı sağlandı, gene 100 binlerce gencimizin katılımıyla çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.
Değerli katılımcılar Spor sağlıklı yaşamanın yanı sıra, yaşam kalitenizi arttırır.  Bedensel, ruhsal açıdan sağlıklı bir toplumun oluşmasına yardımcı olur.  Amatör sporları toplumumuza yaygınlaştırmakla kendiliğinden insanımızı birden fazla sporla tanıştırmış oluyoruz. Buda Amatör Sporların yaygınlaştırılmasıyla mümkün olacaktır dedi.
Yaz döneminde gerçekleştirdiğimiz İl Spor Merkezlerimizde, Koşabiliyorken Koş Projesinde, Diyanet Projesinde, Yaşam Boyu Spor gibi faaliyetlerde on binlerce vatandaşımıza tesislerimizde spor yapma imkânı sağladık, seyyah ulu çınarın izinde gezileri, doğa ve deniz kampları ile binlerce gencimizi aktivitelerimize kattık. Kış döneminde Özellikle mevcut tesislerimizin ve bundan sonra yapacağımız spor tesislerinin engelli vatandaşlarımızın ve sporcularımızın kullanımına uygun hale getirilmesi yönünde çalışmalarımız kararlı bir şekilde devam etmektedir.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak önümüzdeki dönemde Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Kamu Kurum ve Kuruluşları, sivil toplum örgütleri, spor kulüplerimiz ve basınımızla sıkı işbirliği yaparak sporu tabana yaymak, aktif sporcu sayısını arttırmak, her yaştan bireye spor yaptırarak sağlıklı bir toplum için çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecektir. Olimpiyat gibi önemli organizasyonlarda başarı için, sporda eğitim en önemli boyutlardan birisidir. İyi eğitimli Antrenör, İyi Eğitimli sporcu her zaman başarıyı yakalamıştır. Teşkilat olarak bu felsefede hareket ediyoruz. Çocuklarını spora yönlendiren velilerimize özellikle teşekkür ediyorum. Onların destekleri başarımızın en önemli öğesidir. 7’ den 77’ ye tüm vatandaşlarımızı tesislerimizde spor yapmaya davet ediyorum.13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz Amatör Spor Haftası boyunca yapacağımız aktivitelere katılımınızı bekler. Saygılar sunarım” dedi.
Savunma Sanatları Kulüplerinin Gösterileri, Spor Bakanlığının 'Sporla Engelleri Aşıyoruz' projeleri kapsamında Tenis gösterisi, Okçuluk Milli takım sporcularının yaptığı gösteri ,Bocce , Bilek güreşi,  Dart,Futbol,Halter, Cimnastik gösterinin ardından program sona erdi. Amatör Spor Haftası etkinliklerin de kulüpler arası ve sporcular arasında sembolik gösteriler göz doldurdu.