Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) 2021-2022 faaliyet programında yer alan Çakabey Kupası Minikler Açık Hava Puta Koşusu, Gündoğdu Meydanından başlayıp  Cumhuriyet Meydanında sona eren  kortej yürüyüşüyle başladı.

Etkinlik kapsamında Federasyon Başkanı Sayın Cengiz Toksöz , Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerimiz ve İlçe Müdürlerimiz ,Federasyon üyeleri, Sporcular ve aileleri, Gündoğdu Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar mehteran takımı eşliğinde yürüdü.

Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz yaptığı konuşmada”İzmir Atatürk Stadı'nda 24 Temmuz'a kadar sürecek etkinlikte, kız ve erkekler kategorisinde 8-13 yaş aralığında yaklaşık 600 sporcunun yarışacak. Federasyon olarak altyapıya büyük önem veriyoruz, çocuklarla İzmir'de ilk kez müsabaka yapmanın gururunu yaşıyoruz,tüm İzmirlileri yarışmalarımızı izlemeye davet ediyoruz” dedi.

Ülke genelinden geleneksel okçuluk kulüpleri ve ferdi sporcuların katıldığı organizasyonda 8-9 yaş çocuklar 25 metre, 10-11 yaş çocuklar 30 metre, 12-13 yaş çocuklar 35 metreye oklarını atarak sıralama ve eleme atışlarını tamamlayacak.

İlk gün müsabakalarına İzmir Milletvekili Sn Hamza Dağ,İl Müdürü Murat Eskici, TGTOF Başkanı Cengiz Toksöz, Türk Kızılay İzmir Şubesi Başkanı Kerem Baykalmış katılım sağladılar.

İlk gün müsabakalarında 8-9,10-11,12-13 olmak üzere toplam 6 yaş kategorisinde Türkiye Geneli 453 sporcu yarışıyor, yarışmalara 63 kulüp ve 23 ferdi sporcusu gün boyunca ter dökecek.

Pazar günü sona erecek Puta koşusu final atışları sonrası madalya töreni düzenlenecek.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yarışmalarda kıyasıya mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar dileriz.