Kutlamalar 08.30 da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali Osman TATLISU’ nun Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk büstüne çelenk bırakması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çelenk bırakma töreninin ardından kutlamaların gösteri bölümleri ise saat 09.30'da yine Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi.

Törene İzmir Valisi Mustafa TOPRAK, Ege Ordu Komutanı Galip MENDİ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU, İzmir Milletvekilleri, STK temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin gösteri kısmı Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve İl Müdürümüz Ali Osman TATLISU’ nun konuşması ile başladı. İl Müdürümüz TATLISU konuşmasında  “ Bugün milletimizin Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin 96. Yıldönümü. Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bugünü gurur ve sevinçle kutluyoruz. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek bugün Samsun'a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.” dedi.  

Konuşmasına gençlere seslenerek devam eden İl Müdürümüz Ali Osman TATLISU “ Temeli 19 Mayıs da Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan Milli Egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmıştır. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle 19 Mayısı hediye ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir.”dedi.

İl Müdürümüz TATLISU konuşmasının son kısmında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Silah Arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıp, tüm gençlerimizin ve vatandaşlarımızın bayramını kutladı.

İl Müdürlüğümüz Gençlik Liderlerinden olan Emel BOZKURT ise gençlik adına konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından İzmir Bisiklet Turu kapsamında tura katılan gençler, Karşıyaka’da bulunan, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabrinden Cumhuriyet Meydanı’na bayrak getirildi. Bisikletli korteji alanda İzmir Valisi Mustafa TOPRAK karşıladı. Gençler Vali TOPRAK’ a Türk Bayrağını teslim etti.

Törenin gösteri kısmında ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz sporcuları, ritmik cimnastik, karate/kata, sportif aerobik, wushu, kick-boks, muay thai sporlar dallarından örnek gösteriler yaptı. Ayrıca step, aletli cimnastik, müzikli yer serisi, Zeybek gösterisi, Kafkas gösterisi, balo sahnesi ve Roman Ateşi dans gösterileri, Balkan halk dansları topluluğunun müzikli dans sunumu ve paramotor geçişiyle gösteriler sona erdi.

Gösterilerin ardından coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı sona erdi.