10-18 yaş aralığındaki gençlerin sportif ve sanatsal alanda kendi yeteneklerini keşfedip, geliştirmelerini sağlamak üzere “Değerli Zamanlar Eğitim Sistemi” Bergama’da başladı…

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yapılacak olan "Değerli Zamanlar Eğitim Sistemi" Bergama Belediyesi öncülüğünde, Kaymakamlık ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığında düzenlenecek. Çalışmanın merkezinde gençlerin olduğu kurslar Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlayacak ve katılım ücretsiz olacak.

 DEĞERLİ ZAMANLAR BERGAMA’DA SPOR BRANŞLARIYLA START ALDI…

Bergama değerli zamanlar Eğitim Sistemi Açılış töreni;

 Bergama Belediyesi Ilıca Tesislerinde Bergama Kaymakamı Sayın Mahmut KAŞIKÇI, Bergama Belediye Başkanı Sayın Hakan KOŞTU, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Murat ESKİCİ ve İlçe Spor Müdürü Sayın Hasan KOÇ’un iştirakleriyle gerçekleştirildi.

Hijyen ve Mesafe kurallarına uyularak yapılan törende İl Müdürümüz Murat ESKİCİ katılımcı gençlerimizle birçok branşta antrenmana iştirak etti.

Kurs malzemeleri ; Değerli Zamanlar Eğitim Sistemi 2 yıldır uygulanan bir proje olması itibariyle katılımın yüksek olması düşünülen bir projedir ve aynı zmanda Eğitim Sisteminin ekipmanları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak ayrıca katılımcılara forma ve şapka hediye edilecek.

Ücretsiz Kurslara Kayıtlar için; Bergama Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne şahsen başvuru yapılabilecek. Hangi dallarda kurs açılacağı grup sayılarına ve talep edilen kurs sayısına göre başvurular alındıktan sonra planlanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yoğun ilgi gören “Değerli Zamanlar” Çeşitli sportif ve sanatsal çalışmalarla çocuk ve gençlerin hayatına yön veren bir Eğitim Sistemi olma özelliğini de barındırıyor.

 Gençlere sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde yapılacak olan; badminton, masa tenisi, tenis, bocce, kaykay, paten, eskrim,okçuluk,taekvondo ve yüzme gibi spor dalları ile tiyatro, resim müzik gitar, bağlama, keman ve ses eğitimi gibi sanat dallarında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Değerli Zamanlar , Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği, İzmir  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ilçe kaymakamlıkları, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin katkılarıyla yürütülecek..

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak “Değerli Zamanlar Eğitim Sistemine”  katılım sağlayacak tüm yaş grubundan spor ve sanatsever gençlerimize başarılar dileriz.