İstiklal Savaşımızın Önderi ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde; O’nu bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyoruz.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de törenle anıldı.

Cumhuriyet Alanında düzenlenen Anma Töreni’ne Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra; ve il protokolünün katılımıyla, çelenk sunumu ve ardından gerçekleştirilen saygı duruşu ile başladı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, saatler dokuzu beş geçeyi gösterdiğinde kamu kuruluşları, limanda demirli gemiler ve balıkçı tekneleri ile diğer araçların siren sesleriyle saygı duruşu akabinde okunan İstiklâl Marşı’mızla birlikte şanlı Bayrağımız göndere çekildi, sonra yarıya indirildi.

Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizde de tüm personelimizin katılımları ile anma törenleri gerçekleştirildi.

  İstiklalimiz ve istikbalimiz uğruna yaptıkları için Türk Milleti olarak O’na minnettarız. Dünya var oldukça O’nu kalplerimizin derinliklerinde sevmeye ve hayatın her alanında yaşatmaya devam edeceğiz.

 

        Ruhu şad, mekânı cennet olsun.