Türkiye Yelken Federasyonunun 2021 yılı Faaliyet Programı’nda yer alan Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde yapılan TYF 2021 Kite Foil - IQFOIL Türkiye Şampiyonası’nda heyecan sona erdi. Bu yarışlar Kite Foil ve IQFOIL Olimpik Ekipman Genç Kategorileri için Milli Takım seçme niteliğindedir.


IQFOIL Junior kategorisinde Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden Can Eskinazi birinci, Selim Sarç ikinci ve Davut Dorukhan Yanık üçüncü oldu. IQFOIL U19 kategorisinde EMR Windsurf ve Yelken Spor Kulübü’nden Alexandra Luisa Schmidt birinci sırada, Urla Deniz Spor Kulübü’nden Denizhan Tunç ikinci sırada ve Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden İbrahim Ali Dönmez üçüncü sırada yer aldı. IQFOIL Kadın kategorisinde Çeşmealtı Windsurf ve Yelken Spor Kulübü’nden Dilara Uralp birinciliği, İÇDAŞ Spor Kulübü’nden Merve Vatan ikinciliği ve Ayşe Zeynep Türkoğlu üçüncülüğü elde etti. IQFOIL Kadın U21 kategorisinde İÇDAŞ Spor Kulübü’nden Merve Vatan birinci, Ayşe Zeynep Türkoğlu ikinci ve Urla Deniz Spor Kulübü’nden Buse Tunç üçüncü oldu. IQ FOIL Erkek kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Onur Cavit Biriz birinci sırada, Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Batuhan Arslan ikinci sırada ve ferdi olarak yarışan Kuzey Öztaş üçüncü sırada yer aldı. IQFOIL Erkek U21 kategorisinde ise Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Batuhan Arslan birinci sıranın, ferdi olarak yarışan Kuzey Öztaş ikinci sıranın ve EMR Windsurf ve Yelken Spor Kulübü’nden Dora Derinler üçüncü sıranın sahibi oldu.

 

Kite Foil Erkek kategorisinde ferdi olarak yarışan Armağan Ersolak birinci sırayı, Sarp Can Bilgili ikinci sırayı ve AKUT Spor Kulübü’nden Derin Cem Baba üçüncü sırayı aldı. Kite Foil Erkek U19 kategorisinde AKUT Spor Kulübü’nden Derin Cem Baba birinci, ferdi olarak yarışan Kaan Özsan ikinci ve AKUT Spor Kulübü’nden Poyraz Aksakal üçüncü oldu. Kite Foil U19 Kadın kategorisinde Urla Deniz Spor Kulübü’nden Derin Atakan birinci sıranın, AKUT Spor Kulübü’nden Derin Deniz Sorguç ikinci sıranın ve Yağmur Tuna üçüncü sıranın sahibi oldu. Kite Foil U16 kategorisinde ise Urla Deniz Spor Kulübü’nden Derin Atakan birinciliği, AKUT Spor Kulübü’nden Derin Deniz Sorguç ikinciliği ve Poyraz Aksakal üçüncülüğü elde etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak dereceye giren sporcularımızı ve kulüplerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.