Türkiye Oryantiring Federasyonu 2021-2022 yeni dönemi faaliyet programında yer alan ilk oryantiring yarışması 17-19 Aralık 2021 tarihlerinde Karşıyaka’da düzenlendi.

 Zübeyde Hanım 1. Kademe Oryantiring Yarışması’na Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen, yaşları 10 ila 70 arasında değişen yaklaşık olarak 1499  sporcu katılım sağladığı organizasyona Karşıyaka  ev sahipliği yaptı.

“Oryantiring sporunda sporcu, önceden belirlenmiş ve haritada işaretlenmiş hedefleri en kısa sürede bulma amacındadır. Sporcu başlangıç koridorundan start alır, harita üzerinde belirlenmiş hedeflere koşarak ulaşır ve elinde bulundurduğu çipi, EKS (elektronik kontrol sistemi) dediğimiz alete yerleştirerek o hedefe gittiğini kanıtlar. Son hedeften sonraki varış noktasında yarışı bitirir. Sporcular kendi kategorisindeki sporcu ile çakışmayacağı farklı zamanlarda start alırlar, böylece sporcuların birbirini takibi önlenir ve yarış adaleti sağlanır.”

Karşıyaka'da düzenlenen yarışma 2 gün boyunca 3 ayrı etap halinde koşuldu. 1. gün gündüz yarışı Zübeyde Hanım Mahallesi’nde düzenlendi, aynı gün bostanlıda gece oryantiringi etabında mücadele devam etti. Yarışmanın 2. günü Karşıyaka Çarşı bölgesinde start aldı ve Zübeyde Hanım Anıtı önünde tamamlandı.

3 etap halinde koşulan yarışa, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Eskişehir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden ve ulusal nitelikte olsa da yurt dışından sporcular katılım gösterdi.

İl Müdürü Murat Eskici "Yarışmada üstün performans gösteren tüm sporcuları tebrik etti,başarılarının devamını diledi ayrıca dereceye giren sporculara düzenlenen madalya töreninde ödüllerini takdim etti.

Yarışmanın ardından hedefleri en hızlı şekilde bulan ve kendi kategorisinde ilk üçe giren katılımcılar için 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Törene  İl Müdürü Murat Eskici, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr.. Tekin Çolakoğlu, , Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Ahmet Diker ile federasyon yönetim kurulu üyeleri ve sporcular katıldı. Dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Ayrıca Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından gösterdikleri çaba ve spora olan katkıları sebebiyle; İl Müdürü Murat Eskici’ye, Karşıyaka Belediye Başkanı adına Başkan Vekili Ahmet Diker’e,  Karşıyaka İlçe Spor Müdürü Musa Yelek’e, TOF Yönetim Kurulu Üyesi Suray Duran ve Yakamoz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nuran Demirer’e plaket takdim edildi.