İzmir Karşıyaka Uluslararası Tenis Eğitim Merkezi’nde Türkiye Tenis Şampiyonası düzenleniyor. Küçükler ve yıldızlar kategorisinde gerçekleşen turnuvaya 45 farklı ilden 210 sporcu katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Okul Sporları tarafından organize edilen müsabakalar 5 gün boyunca devam edecek. Turnuvanın ilk 3 gününde grup mücadeleleri, son 2 gününde ise yarı final ve final müsabakaları gerçekleşecek. Turnuvanın sonunda ise başarı elde eden sporculara ödülleri takdim edilecek. 
İsmail Alsaç: “Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum”
İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Alsaç: “Okul Sporları Türkiye Tenis Şampiyonası Karşıyaka ilçe müdürlüğümüze bağlı Uluslararası Tenis Eğitim Merkezi’nde 45 ilden 210 sporcunun katılımıyla 5 gün boyunca devam edecektir. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı. 
Ümit Vardar: “Çeşitli illerden gelen sporcularımız var”
Türkiye Tenis Federasyonu Baş Hakemi Ümit Vardar: “Küçükler ve yıldızlar kategorisinde Türkiye Tenis Şampiyonamız bugün başladı. Çeşitli illerden gelen sporcularımız var. 5 gün boyunca müsabakalar oynanacak. İlk 3 gün grup mücadeleleri olacak. Son 2 gün ise yarı final ve final müsabakaları gerçekleşecek. Düzenlenen bu tarz turnuvalar, genç yeteneklerin yetişmesine ve tenis sporunun yaygınlaşmasına önemli bir katkı sağlıyor.” şeklinde konuştu. 
Adas Turan Efe: “5 yıldır tenis oynuyorum”
Turnuva ilk gününde genç tenisçiler arasında çekişmeli maçlar gerçekleşti. Her bir maçta sporcular, teknik becerilerini ve stratejilerini kullanarak birbirleriyle mücadele etti. Müsabakalara Aydın’dan katılan 11 yaşındaki Adas Turan Efe şunları söyledi: “4-5 yıldır tenis oynuyorum. Bu sporu seviyorum. Turnuvaya hazırlıklı geldim. Turnuvaya ilk başladığımda çok heyecanlandım ama tenis oynadıkça heyecanım gitti ve yaptığım spordan zevk almaya başladım. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”