Halkapınar Spor Salonunda gerçekleştirilen Açılış Törenine İzmir Vali Yardımcısı Fatih DAMATLAR, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman TATLISU ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat ÇELEN katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ardından açılış konuşmasını Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat ÇELEN yaptı. ÇELEN Konuşmasında geçen sene yine bu salonumuzda çok güzel bir Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası geçirdiklerini, salona ilk adım attığında aynı duyguları tekrar yaşadığını, bugün gerçekleştirilen turnuvadaki sporcu sayısındaki artışın doğru işler yapıldığının kanıtı olduğunu belirterek turnuva için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat ÇELEN, İzmir Vali Yardımcısı Fatih DAMATLAR ve İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman TATLISU turnuvaya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.  

İzmir Vali Yardımcısı Fatih DAMATLAR plaket takdiminden sonra yaptığı konuşmada tüm sporların özünde cimnastik olduğu, bu sporun sonradan kazanılan bir yetenek değil küçük yaşta başlanması gereken bir spor olduğu, bu tür organizasyonların artarak devam etmesi gerektiğini belirterek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.  

Açılış Töreni yapılan gösteriler ile sona erdi ve Turnuvaya Büyükler (Labut/Kurdele) kategorisi ile devam ediliyor.