Vali Mustafa TOPRAK ilk olarak Karşıyaka Stadında, daha sonra Atatürk Stadyumu, Alsansak Stadyumu ve en son Gürsel Aksel Stadında incelemelerde bulundu.
Yaptığı incelemeler ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali TOPRAK Karşıyaka Stadı için “ Problemler önemli ölçüde giderilerek yıkım işlemlerine başlanıldı. 1 hafta içinde yıkım işlemleri tamamlanacak. Stadın parselasyon çalışmaları sona erdikten sonra Karşıyaka Belediyesinden stadın devrinin istenecek,  devir yapılmadığı takdirde normal prosedür devreye sokularak kamulaştırma vb işlemlerle birlikte stadın yapım işlerine başlanacak. Şu an eski kalıntıların yıkımıyla birlikte devam eden bir çalışma daha var ki o da zemin iyileştirme çalışması. Onlar da ruhsat dışı bir alan teşkil ettiğinden şu anda zemin iyileştirme çalışmalarının da yüklenici firma tarafından yapıldığını ifade etmek istiyorum. Oranın ihalesi 2014 yılının Nisan ayı itibariyle yapılmıştı. Dolayısıyla yüklenici firma hazır, onlara yer teslim edildi. Ruhsatlar teslim edildikten sonra işin fiziki olarak çalışmasına da başlanmış olacak” dedi.
Vali TOPRAK 1971 yılında olimpik stat olarak inşa edilen Atatürk Stadyumu ile ilgili olarak “Orada çatı onarımı, zeminin iyileştirilmesi, 2 skorboard yapımı ve e-bilet uygulamasına teşkil edecek dış, iç mekan giriş ve turnikelerin kurulması, spor takımlarının giriş ve çıkışlarını daha emniyetli hale getiren koruyucu alan çalışmaları hızlı bir şekilde yürüyor. Çatı yapımının bir ay içerisinde bitirilmesini planlıyoruz. Rulo çimler de bir gecikme olmazsa bu hafta sonu serilmeye başlanacak. Bu çimlerin serildikten sonra da bakımıyla birlikte bir ay içinde kök salması ve zeminin sağlamlaşması bekleniyor.” dedi.
Yıkımına başlanan Alsancak Stadı ile ilgili olarak Vali TOPRAK “Gençlik ve Spor Bakanlığı, tribün ve binalar yıkıldıktan sonra 'Buraya hangi konseptte bir tribün ve stadyum anlayışıyla bir proje yapalım' onun üzerinde çalışıyorlar. Çünkü bir işin yapımı 1,5-2 yıl sürse bile onun her türlü planının teknik detayda hazırlanması bazen zaman alabiliyor. Onun için o konuda mutlak şu zaman şeklinde bir aralık vermek benim açımdan mümkün değildir. Ancak iyi niyetle bu konudaki çalışmaların da yıkımla birlikte yapımına yönelik olarak proje çalışmasının da eş zamanlı Ankara’da başladığını ve çalışmaların sürdüğünü ifade etmek istiyorum. Ancak bugün başlasa 1,5-2 yıl. Onun için bir an önce başlamasının takipçisiyiz." dedi.
Vali TOPRAK Gürsel Aksel Stadının yerine yapılacak stat ile ilgili olarak “ Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Kulübümüz arasında hisselerle ilgili olarak çalışmalar sürüyor. Ben umuyorum ki Göztepe Futbol Sahasının modern bir görünüme kavuşması süreci hızlı bir şekilde geçeceğiz.” dedi.
Vali TOPRAK konuşmasının sonunda tüm statların modern, İzmir’e hizmet edecek statlar haline geleceğini söyledi.