Çanakkale Zaferinde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri için yapılan yürüyüş Konak Yalı Camisinde kılınan sabah namazı ile başladı. Edilen dualardan sonra 57. Piyade Alayı Şehitlerinin savaş sırasında karınlarını doyurmak için içtikleri yarma çorbası yürüyüşe katılanlara ikram edilerek şehitlerimiz yâd edildi.

Yarma çorbası ikramı sonrası etkinliğe katılanlar hep beraber ellerinde Türk Bayrakları ile Gündoğdu meydanına yürüdü. Burada Şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu, dualar edildi.

Etkinliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali Osman TATLISU, İzmir İl Müftüsü Prof Dr. Ramazan USLU, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali Osman TATLISU yapılan Vefa Yürüyüşü ile ilgili olarak “Gençlik ve Spor Bakanlığımız nezdinde 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 57. Alay Vefa Yürüyüşü kapsamında bizde Konak Meydanında Sabah Namazımızı gençlerle beraber kıldık ve yarma çorbası içtik. 57. Alaya Vefa olarak da Gündoğdu Meydanına gelerek burada Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duamızı yaptık.” dedi. 

Projenin amacından bahseden İl Müdürümüz “ Conkbayırda savaşan 57. Alayımızda yer alan 3000 bine yakın askerimiz şehit düşmüştür. Bizde burada şehitlerimizi anmak için bu etkinliği gerçekleştirdik. ” dedi.