İzmir Kız Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ali SALBAŞ, Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir İl Müdürü Yakup Karaca, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri ve Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Emin KÜÇÜK ve çok sayıda genç katıldı.

Program aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından coşkuyla başladı. 

Birbirinden farklı ve vatanı anlatan şiirleri seslendiren Sadri programa ‘Memleketim Merhaba’ şiiri ile başladı. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy, Sezai Karakoç, Yunus Emre, Cahit Zarifoğlu, Necip Fazıl Kısakürek ve Arif Nihat Asya olmak üzere birçok şairin eserlerine yer veren İbrahim SADRİ salonu dolduran gençlerin yüreğinin pasını sildi. Belli aralıklarda gençlere seslenerek şunları kaydetti: “Gelecek, öylece birilerine bırakılıp gidilecek kadar ucuz değil. Biz 15 Temmuz'da büyük bir ihanete uğradık. Gördük ki, bu ülkenin üzerinde hunharca saldırı var; hem içimizde, hem dışarıda. Biz gençliğin ruhunu geri kazanmasını istiyoruz. Birliğimizi korumamız gerekiyor. Bunun için de sadece vatan sevgisiyle oturup beklemek yetmez. Her biriniz ilgi alanlarınıza göre çalışmalı, kendinizi o alanların üniversitelerinde yetiştirmeli ve bu ülke için üretmelisiniz. Buna bizler, sizler, hepimiz mecburuz.” dedi.

Program sonunda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ali SALBAŞ “Şiir dinletisi dendiğinde; sesi ile yorumu ile akla en önde gelen insanlardan birisi İbrahim SADRİ. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından organize edilen, İlimizde de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen şiir dinletisine vermiş olduğu katkı nedeniyle kendisine ve ekine teşekkür ediyorum.” diyerek Şair İbrahim Sadri'ye plaket ve çiçek takdim etti.