Önce Anadolu'ya, sonra da bu toprakların bağrından çıkmış şarkılara ve türkülere gönül vermiş gençler, şimdi de İzmir Gençlik Merkezlerine baş koydukları hedefleriyle, Türk Müziği yarışmasında sahne aldılar. İl birincilerinin belli olduğu yarışmada katılımcılar; solo kız 18-21 ve solo erkek 18-21, solo kız 22-29 ve solo erkek 22-29, solo çalgı 18-21 ve 22-29 yaş kategorilerinde yarıştılar.

On dokuz katılımcının yarıştığı yarışmada; Ceren Aslan,Cansel Kotan, Emrah Çetinalp, Ceren Sagu, Mine Durmaz, Asu İrem Sever, Özge Gündüzvar, Ege Eryılmaz, Emre Hiçyorulmaz, Erencan Sönmez, Derya Üstündal, İlkay Demir, Ruken Fidan, M.Mert İşcan, R.Burak Can Kutlu, Melisa Erken, Beste Yıldırım, Engincan Ağcadağ ve Erencan Sönmez sırasıyla sahne aldılar.

Solo kız 18-21 yaş kategorisinde:
1. Cansel Kotan,
2. Derya Üstündal,
3.Ceren Sagu 

Solo erkek 18-21 yaş kategorisinde:
1.i Emrah Çetinalp,
2. Burak Can Kutlu,
3. Mert İşcan.

Solo kız 22-29 yaş kategorisinde tek aday:
1. İlkay Demir.

Solo erkek 22-29 yaş kategorisinde iki aday:
1. Erencan Sönmez,
2.Emre Hiçyorulmaz.. 

Solo çalgı 18-21 yaş kategorisinde tek aday:
1. Ege Eryılmaz..

Solo çalgı 22-29 yaş kategorisinde tek aday:
1. Erencan Sönmez..

Derecelere girerek kendi kategorilerinde bölge (grup) elemelerinde İzmir'i temsil etme hakkı elde ettiler. İzmir Gençlik Merkezleri Koordinatörü ve Bornova Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Gülcan, yarışmacılara ilgilerinden ve Türk Müziği sevdalarından dolayı teşekkür ederken, jüri üyelerine katkılarından dolayı plaketlerini takdim ederek, Türkiye birinciliği için ilimize başarılar diledi.