2023 Hedefleri doğrultusunda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin 81 şehrindeki Gençlik Merkezleri bilişim sorumlularına verilen eğitmen eğitimi ve seminerlerin ardından, şimdi de tüm Türkiye’de uygulanması planlanan Kod Adı 2023 proje eğitimi, İzmir Gençlik Liderleri ve gönüllü katılımcılarına verildi.

Gençlik Liderleri ile gençlere önem veren Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Sn. Ahmet Cemil Bedir, Kod Adı 2023 projesini yerinde inceleyerek, uygulamaların nasıl sürdüğünü eğitim alan katılımcılara sordu ve yeni nesillere bu eğitimlerin neden aktarılması gerektiğini anlattı.

Eğitmen eğitiminde algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme yöntemleri öğretilirken, milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama üzerine sunumlar da gerçekleştirildi.

Eğitimlerin ardından Gençlik Merkezlerinde Kod Adı 2023 Projesi'ni gerçekleştirecek olan eğitmenler, daha fazla gence bilişim ve bilgi tekonolojileri alanında farklı bir deneyim kazandırarak, geleceğe ülkemiz adına gücenle bakmalarını sağlayacaklar.