Ege Sualtı Ragbisi Spor Kulübü takımları, uluslararası 24. Sualtı Ragbisi Açık Gençler Almanya Şampiyonası’nda U18 ve U15 kategorilerinde 2 kez namağlup şampiyon olma başarısı gösterdi.

23-24 Haziran’da Almanya’nın Rheine şehrinde Almanya Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen uluslararası şampiyonluk müsabakalarında U18 (18 yaş altı) ve U15 (15 yaş altı) gruplarında bayan ve erkek takımları, kıyasıya mücadele etti. Milli takım düzeyinde son Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanan ülkemizi, müsabakalarda Tarkan Laleli antrenörlüğünde 18 yaş altında 2 erkek, 1 bayan, 15 yaş altında ise 3 erkek ve 1 bayan takımı ile Ege Sualtı Ragbisi Spor Kulübü, başarıyla temsil etti. U18 ve U15 yaş gruplarında erkeklerde namağlup olarak finale çıkan Ege Sualtı Ragbisi Spor Kulübü takımlarımız, güçlü Alman rakiplerine karşı sualtında üstün bir performans sergileyerek, uluslararası Almanya Şampiyonası’nda 2 kez birincilik kürsüsüne çıkıp, bayrağımızı gururla dalgalandırdılar. Aynı yaş gruplarında ikincilikleri Alman, üçüncülükleri ise yine Ege Sualtı Ragbisi Spor Kulübü takımları aldı. Takımlarımız Türkiye’ye 2 şampiyonluk, 2 üçüncülükle döndü.

ALMAN YETKİLİLERDEN TÜRK TAKIMLARINA ŞAMPİYONLUK ÖVGÜSÜ

Takımlarımızın Sırbistan’ın Kikina kentinde 2 günlük verimli bir kamp çalışmasıyla büyük moral depoladığını belirten Antrenör Tarkan Laleli, “Sırbistan’da, bu ülkenin takımlarıyla yaptığımız hazırlık turnuvasında U18 yaş grubunda bayanlarda birinci olduk. Erkeklerde ise ilk üçte takımlarımız yer aldı. U15 yaş grubundaki hazırlık maçlarımızda ise bayan takımımız yine 1.lik kazanırken, erkeklerde 1.lik ve 2.lik başarılarına imza attık. Almanya Şampiyonası’ndaki başarımızın sırrı, tam bir disiplin içinde çalışmamız ve özellikle oyun sırasında sporcularımızın eksiksiz motivasyonu. Almanya Sualtı Sporları Federasyonu yetkilileri, uluslararası yarışmalarda geleceğin şampiyonlarının Türk takımları olacağını özellikle bizimle paylaştılar. Sporcularımı ayrı ayrı tebrik ediyor, onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

Gençlerde bayan takımlarımız ilk kez uluslararası bir yarışmada resmi olarak mücadele ettiğini ifade eden Laleli,  “Bu bayan takımlarımız için önemli kilometre taşıdır. Takımımızın hazırlık aşamasında bizlere olan desteğini hep hissettiren basta İzmir Valimiz Sayın Erol AYYİLDİZ, Vali Yardımcımız Sayın Ahmet Ali BARİS, İzmir Gençlik  Müdürümüz Nüammer USLU, Bornova GSH İlçe Müdürümüz Hakan SEYMEN, Federasyon Başkanımız Doc. Dr. Sahin OZEN, antrenmanlarımızı sürdüğümüz Ege Üniversitesi’nin değerli  Rektörümüz Prof. Dr. Necdet BUDAK, ve Rektör Yardımcımız Dr. Mehmet ERSAN’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor ve elde edilen başarıları gençliği ve sporu destekleyen tüm büyüklerimize armağan ediyoruz” dedi.