Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı 2018/2 kapsamında İzmir Gençlik Merkezleri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği koordinatörlüğünde gerçekleşen, "Sokaklar Bizim "adlı projenin açılış töreni Yasin Börü Gençlik Merkezinde gerçekleşti. Proje, dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutup, sosyal hayata aktif katılımlarını ve spor yapmalarına ve branşların tanıtılmasına imkan tanıyor.

Törene İl Müdürümüz Nüammer Uslu, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Yazar, İzmir Gençlik Merkezleri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (iZGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Şahin ile çok sayıda Şube Müdürü, İlçe Müdürü, yönetici ve öğrenciler katıldı.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nüammer Uslu, yaptığı konuşmada " Spor hayatımızın içinde yer alan önemli bir unsurdur. Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından yararlı ve gerekli olduğu bilinmektedir. Her toplum çocuklarının güvende ve sağlıklı yetişmesi için uygun aile, çevre ve toplum koşullarının sağlanmasını öngörür. Fakat her toplumda koşulların yeterli düzeyde sağlanamadığı dezavantajlı ve risk altında olan çocuklar vardır.

Bizde proje kapsamında ilimizdeki riskli bölgede yer alan gençlerimizin yaşlarına uygun etkinliklerle, uzman antrenör /eğitici, çalıştırıcılarla gerekli fizibilite çalışmaları yapılarak bağımlılıkla mücadelede etkin, koruyucu ve önleyici faaliyetleri gerçekleştirerek çocukları topluma faydalı birer birey olmasını bu projeyle hedeflemekteyiz." şeklinde konuştu.

 100 FARKLI NOKTADA UYGULANACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik projeleri destek programı 2018/ ikinci çağrı dönemi kapsamında desteklenen "Sokaklar Bizim" adlı projesinde aynı zamanda İzmir İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Yazar ve İzmir Gençlik Merkezleri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ( iZGEM ) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Şahin proje hakkında bilgi vererek konuşmaları sürdürdü.

Halk oyunları gösterisiyle devam eden açılışta aynı zamanda Projenin ortakları ile protokol imzalandı. Proje kapsamında gelen gençler ve öğrencilerle Antrenörlerimizle beş spor dalı ve şişme oyuncaklarla süslenen alanda Değerli Müdürlerimizin katkılarıyla alanda şölen havası gerçekleşti.

Sokaklar Bizim projesi okullarda ve alanlarda gençlerin ve çocukların sosyal hayata aktif katılımlarını ve spor yapmalarına ve branşların tanıtılmasına imkân tanımaya devam edecek.