Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ortaklaşa düzenlediği "Sporun En'leri" ödül töreni, Çiğli Anemon Hotel'de yapılan ödül töreni ile gerçekleşti

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Sporun Enleri Ödül Töreni bu yıl 7'nci kez gerçekleştirildi.

İzmir'de yapılan organizasyonda; Akdeniz, Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceye giren 37 sporcuya plaket verildi.

Törende; Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Erhan GÜNAY, Gençlik Ve Spor İl Müdürümüz Nüammer USLU, İzmir TSYD Başkanı Bahri OKUMUŞ, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri YATKIN ,Altınordu Spor Kulübü CEO su Barış ORHUNBİLGE 'nin katıldığı törende;  Almanya'nın Stuttgart kentinde dün sona eren Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda halka aletinde altın madalya kazanıp büyükler kategorisinde madalya alan ve dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu olan İbrahim Çolak'ın ödülünü annesi Sultan Çolak ve babası Mehmet Çolak’ın  Vali Yardımcımız Sayın Erhan Günay'ın elinden alması törene duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Ayrıca ; Vali Yardımcımız Erhan Günay konuşmasında Türk sporcuların başarılarıyla övündüklerini belirterek, "Spor gençlerimiz için olmazsa olmaz aktivitelerden biri haline gelmelidir. Sağlıklı nesiller yetiştirmeliyiz. Ödül alan herkesi tebrik ediyorum" dedi. İzmir Amatör Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın ise "Belki verdiğimiz bu ödülün maddi değeri çok yok ama manevi değeri çok anlamlı. Dereceye giren sporcularımızı kutluyorum, onlarla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nüammer Uslu ise konuşmasında " Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ortaklaşa düzenlediği "Sporun Enleri" ödül törenine hoş geldiniz.

Bu yıl  7.cisini düzenlediğimiz “Amatör Spor Haftasında, farkındalık oluşturmak ve her biri birbirinden değerli olan sporcularımızı ön plana çıkarmak için gerçekleştirdiğimiz bir törendir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Spor Genel Müdürlüğümüzün, amatör sporcularımıza her geçen yıl verdiği değer artmaktadır. Yaptığımız çok sayıda proje var. Amatör Spor Haftası ,Evinin Sultanları ,Mutlu Çarşambalar, Koşabiliyorken Koş Projesi, İl Spor Merkezleri, Yaşam Boyu Spor, diğer kurum ve kuruluşlarla yaptığımız ortak projeler sayesinde spor yapmayan kimse kalmasın istiyoruz.

Gençlik ve spor bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamın da da ayrıca ilimizde yürütülen projelerle de çocuklarımızın aktif katılımlarına ve spor yapmalarına imkan sağlıyoruz.

Sporcularımızın başarısında emeği geçen antrenörlerimize, anne ve babalarına, çalışma arkadaşlarımıza ve bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanıma ve yönetim kuruluna hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımıza başarılarının devamını diliyorum ”dedi.

 Organizasyonda ödül alanların listesi şöyle:
ÖDÜL ALACAK BAŞARILAR TOPLU.xlsx