İzmir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da içerisinde yer aldığı Gençlik Haftası başladı.

Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici’nin Gençlik liderleri ile  Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 103’üncü yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Cumhuriyet  Meydanında düzenlenen törene,  Gençlik ve Spor İlçe Müdürleri, Yurt Müdürleri, Şube Müdürleri, antrenörler, sporcular, Liderler ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Personeli katıldı.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici yaptığı konuşmada,

“Sevgili Gençler bugün tarih sayfasından silinmek üzere olan bir devletin en büyük başkaldırış iradesinin 103. Yıl dönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi Gençler cesaretinizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.

Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özveride bulunan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir bu değerli emaneti yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyetinin yücelmesi ancak Türk Gençliğinin çalışmaları ile onların ruh ve fikir adımları ile sağlanır.

Başta Ulu Önde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bize bu eşsiz vatanı vatan kılan tüm şehitlerimizi minnetle anıyor ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızın 103. Yılı ve Gençlik Haftanızı kutluyorum bu haftayı dolu dolu sportif etkinliklerle ve gençlik faaliyetleriyle geçireceğiz” dedi.

Gençlik Haftası kutlamaları, Milli Mücadelenin 103. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan çeşitli sportif etkinliklerle devam edecek.