Dünya Atletizm günü nedeniyle İzmir Seha Aksoy Atletizm Sahası’nda çocuklara yönelik çeşitli spor etkinlikleri düzenlendi.

Her yıl 9-10 Mayıs’ta düzenlenen Atletizm etkinlikleri bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeni yapılan Seha Aksoy Atletizm Sahası’nda gerçekleşti. Dünya Atletizm Günü çerçevesinde düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Eğlenceli yarışlara katılan 4-7, 8-11 ve 12-14 yaş grubundaki çocuklara madalya ve başarı belgesi verildi.


Beden Eğitimi öğretmeni Mustafa Bayraktar, çocuklara etkinliklerin önemine vurgu yaparak,  “Çocuklara Atletizmi sevdiren ve teşvik eden eğlenceli bir etkinlik. Geçen sene de yarışmalara katıldık. Bu yarışmalardan çok memnunuz.” dedi. 


Atletizm etkinliklerinin 81 ilde yapıldığını belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı Atletizm İzmir Milli takım ve SEM Antrenörü Jülide Öğünç:

“Bu yıl “Minik Adımlardan Büyük Adımlara” sloganıyla bu projeyi yürütüyoruz. Etkinliklerin amacı çocukları Atletizmle tanıştırmak, eğlenceli yarışmalar sunmak ve minikleri sporla buluşturmaktır.” ifadelerini kullandı.