İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen YADE projesi kapsamında gönüllü öğrenciler Kahramanmaraş’taki depremzedelere yardım malzemesi ulaştırdı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen depremzedelere yardım projesi ailelere umut oluyor. Bu kapsamda İzmir’de de hayata geçirilen projeye yardımseverler yoğun ilgi gösterdi. İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen YADE projesinde 26 yurt yer aldı. İl müdürlüğü personellerinin ve gönüllü üniversite öğrencilerinin topladığı gıda, hijyen, kırtasiye ve giyim malzemeleri toplamda 19 aileye ulaştırıldı.
Dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla hareket ettiklerini belirten gönüllüler topladıkları yardımları Kahramanmaraş’a ulaştırarak ailelere teslim etti. Gönüllüler bu tarz projelerin devam etmesi gerektiğini belirterek yardım faaliyetlerine destek vermeye devam edeceklerini söylediler.
İzmir Demokrasi Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı 3’üncü sınıf öğrencisi Ayşenur Kıymet:
“Bu projeyi kaldığımda yurttaki eğitim sorumlusundan öğrendim. İzmir Kız Öğrenci yurdu öğrenci ve personelleriyle birlikte topladığımız yardımları Kahramanmaraş’a götüreceğiz. Bu projede bulunduğum için çok gururluyum.”
Ege Üniversitesi Ebelik 4’üncü sınıf öğrencisi Avşin Demirtaş: 
“Gençlik ve Spor Bakanlığı gönüllüsüyüm. Bakanlığın birçok kamp ve projelerinde yer aldım. Depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak, onların yüreğine dokunmak için yapılan bu projede yer aldığım için çok mutluyum.”
Dokuz Eylül Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi İlknur Esin Kulpar:
“İzmir Kız Öğrenci Yurdu’nda kalıyorum. Bu yardımları öğrenci arkadaşlarımla Kahramanmaraş’taki depremzede vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bu projede yer almak benim için oldukça önemli.”
Hanzade Hatun Yurt Müdürlüğü Eğitim Faaliyetleri Sorumlusu Hanife Yağmur Çolak:
“Bakanlığımız tarafından belirlenen Kahramanmaraş depreminden etkilenmiş olan 19 ailemize yardım için İzmir’den yola çıktık. Toplam 26 yurdumuzdan öğrencilerimle birlikte birçok yardım malzemesi topladık. Hazırlanan yardım malzemelerini Kahramanmaraş’taki ailelere ulaştıracağız. Bu projede yer almak bizim ve öğrencilerimiz için unutulmaz bir deneyim olacaktır.”