İzmir Valiliği, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Ödemiş Kaymakamlığı koordinesinde Ödemiş Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ve uzun zamandır heyecan ile beklenen “1. Küçük Menderes Havzası Spor Oyunları” kortej yürüyüşü ve açılış töreni ile başladı.

Törene; Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Binbaşı Cihan Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cafer Cebeci, Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Kızıler, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Birimi Şube Müdürü Enver Yılmaz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürleri ve 7 ilçeden yarışmacı sporcular ile antrenörler katıldı. Kortej ve açılış töreni ile oyunların ilk günü; Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Ödemiş Gençlik Merkezi himayesine kazandırılan plaj voleybolu alanında gerçekleştirilen müsabakalar ile başlamış oldu. Takımların birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiği plaj voleybolu müsabakaları, izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Böylelikle Ödemiş ve Küçük Menderes Havzası ilçeleri, ilk defa plaj voleybol müsabakalarına katılım sağlamış olacak.

Küçük Menderes Havzası Spor Oyunları, Ödemiş ev sahipliğinde 13 – 18 Mayıs tarihlerinde badminton, basketbol 3 x 3, floor curling, futbol, geleneksel türk okçuluk, halk oyunları, kros, masa tenisi, mini voleybol, oryantiring, satranç, plaj voleybolu olmak üzere toplamda 12 branşta düzenlenecek olan müsabakalar ile devam edecek.

Oyunların ikinci günü; Ödemiş Futbol Sahasında; futbol, Ödemiş İlk Kurşun Spor Salonunda; masa tenisi, Ulus Park Saraçoğlu Stat Önü; mini voleybol, Ödemiş Gençlik Merkezinde; plaj voleybol müsabakaları olmak üzere 4 farklı spor branşında tamamlandı. Nefes kesen mücadeleler, izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Katılımın ve halkın ilgisinin yoğun olduğu Küçük Menderes Havzası Spor Oyunları, tüm hızıyla devam ediyor.

 

 İLKİ DÜZENLENEN KÜÇÜK MENDERES HAVZASI SPOR OYUNLARI’NDA SONA GELİNDİ

 

Küçük Menderes Havzası Spor Oyunları’nın sonuna gelindi. Oyunların 5. gününde; floor curling, futbol, halk oyunları, kros, oryantiring ve plaj voleybolu branşları yapıldı. Plaj voleybolu branşı haricinde diğer branşlarda dereceye girenler belli oldu.

Yörenin kültürel mirasını yansıtan ve eşsiz güzelliğini ortaya çıkaran Birgi’de oryantiring yarışması ile Gölcük çevresinde gerçekleştirilen kros yarışması hem sporculara hem de yöre halkına keyifli anlar yaşattı. Halk oyunlarında ise her yaş kategorisinde yarışan sporcular, izleyenlere görsel şölen sundular.

Küçük Menderes Havzası Spor Oyunları, 18 Mayıs 2024 tarihi itibari ile plaj voleybolu müsabakaları ve ödül töreniyle son bulacak.