Cumhuriyet Meydanı'nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında resmi tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve İl Protokolü katıldı. .Tören, İl Müdürü Murat Eskici'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Eskici "Milletler tarihlerinden aldıkları güçle yaşarlar. 'Biz neydik?' sorusunun cevabı aynı zamanda 'Biz ne olabiliriz?' sorusunun cevabına ışık tutar. İnsan tarihinde ve geçmişinde geleceğini de arar. Kendi tarihine yabancılaşanlar, rüzgarın önündeki bir yaprak misali savrulurlar. Sevgili gençler, 19 Mayıs tarihi bizim milletimiz için çok müstesna bir tarihtir. Bu tarih, Türkiye'nin inşasında ilk tuğlanın konulduğu gündür" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın mesajının okunmasının ardından şiirler okundu, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi seslendirildi. 'Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın öğrenci ve sporcu grupları tarafından okunması sonrası Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan halk oyunları ve spor gösterileri sunuldu.

Meydandaki gösterileri izleyenler, ellerinde Türk bayraklarıyla bayram coşkusuna ortak oldu.