2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları Basketbol A Genç Erkekler İzmir İl Birinciliği müsabakaları 16 Kasım 2023 – 13 Aralık 2023 tarihleri arasında 35 takımın katılımı ile gerçekleştirildi.Özel Çiğli Bilim Doğa Anadolu Lisesi namağlup olarak İzmir İl Birincisi oldu ve Türkiye Yarı Finallerine katılmaya hak kazandı.

Yine 06-09 Şubat 2024 tarihleri arasında Aydın ilinde 8 takımın katılımı ile yapılan Okul Sporları Basketbol A Genç Erkekler Türkiye Yarı Final müsabakalarında başarılı olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

11-15 Mart 2024 tarihleri arasında İstanbul’da 8 takımın katılımı ile yapılan Okul Sporları Basketbol A Genç Erkekler Türkiye Birinciliği müsabakalarında ise Türkiye Birincisi olarak Çin Halk Cumhuriyeti Makao şehrinde yapılacak olan Dünya Okullar Arası Basketbol Şampiyonasına katılmaya hak kazandı

Şampiyonlar Çin Halk Cumhuriyetinin  Makao şehrinde 23 Haziran – 03 Temmuz 2024 tarihleri arasında 20 ülke takımının katılımı ile düzenlenen Okullar Arası Dünya Basketbol Şampiyonasında ise grubunu 1. olarak bitirerek üst tura yükseldi ve üst tur müsabakalarının sonucunda Dünya üçüncüsü oldu.

Dünya Şampiyonasında Dünya 3'üncü olan takımımızı Adnan Menderes Havaalanında Okul Sporları Şube Müdürü Neziha Yıldırım Göçen , Spor Şube Müdürü Enver Yılmaz  ve Sporcularımızın ailelerinin   katılımı ile çiçeklerle karşıladık.  

Takımımızı ve antrenörlerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.