İzmir Valiliği, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Çeşme Kaymakamlığı koordinesinde Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ve uzun zamandır heyecan ile beklenen “17. Yarımada Spor Oyunları” Vali Yardımcısı Ünal ÇAKICI, Çeşme Kaymakamı Mehmet MARAŞLI, Çeşme Belediye Başkanı Lal DENİZLİ, Çeşme Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nuri BÜYÜKATEŞ, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Birimi Şube Müdürü Enver YILMAZ ve 9 ilçeden yarışmacı sporcuların katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Çeşme Mehmetçik Parkı’ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren kortej yürüyüşü, halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. Protokol konuşmaları ile devam eden açılış töreni, halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

17. Yarımada Spor Oyunları, 6-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında 15 branşta (Açık Su Yüzme, Badminton, Basketbol 3x3, Bocce, Dart, Futbol, Kros, Masa Tenisi, Mini Voleybol, Oryantiring, Plaj Voleybolu, Satranç, Taekwondo Kyorugi, Tenis, Yelken) Çeşme ilçemizin ev sahipliğinde düzenlenecektir.