Türkiye ile Almanya arasında 1994 yılında imzalanan “Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği Hakkında Protokol" çerçevesinde hayata geçirilen “Türkiye-Almanya Gençlik Değişim Programı” kapsamında Bornova GençlikMerkezi ile  İzmir Atatürk Gençlik Merkezi ile Düsseldorf Eylem Topluluğu ve Danışmanlık Gençlik Derneği arasında düzenlenen gençlik değişiminin ilk etabı İzmir'de tamamlandı.

17 - 24 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen “359° ve Sen” adlı Gençlik Değişimi Programı ile Türk ve Alman katılımcı gençlerin, mülteci gençleri daha iyi anlamaları, sorunlarını tanımlanmaları ve empati yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olunması amacıyla gerçekleştirildi.
Atölye çalışmaları ve saha ziyaretleri şeklinde düzenlenen programın son gününde gençler; bir haftalık çalışmalarının ürünlerini tüm katılımcı gençlerle paylaştı. Gençler; savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan gençlerin sosyal uyumlarını sağlamaya yardımcı olacak; dil öğrenmelerine yardımcı olacak oyunlar tasarladı, mesleki bilgilenmelerine yardımcı olacak tasarımlar dizayn etti ve bir günlük faaliyet planlaması yaptı. Katılımcı gençler tasarımlarını gerçekleştirdiği ürünleri Gençlik Değişiminin ikinci ayağı olan Düsseldorf etabına kadar yerelde uygulamalarını yapacak; Düsseldorf'ta ürünlerinin son hallerini uygulayacaklar.

Ayrıca gençler; Türk Halk Oyunlarının kültürel özelliklerini ve tarihini öğrenmek için Pozitif Kumpanya'nın konuğu oldu. Aynı zamanda katılımcı gençler; Ege Bölgesi'nin "Zeybek" oyununu profesyonellerden öğrenme fırsatını yakaladılar. Gençlik Değişimi Programı akşam yemeği ve gündüz öğrenilen "Zeybek" oyununun gençler tarafından icra edilmesi ile son buldu.