İÇİŞLERİ Bakanımız Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Çeşme Paşa Limanı’ndaki kampında kalan gençlerimizi ziyaret ettiler.

Çeşme Atatürk Gençlik Kampımızda ilk olarak yemekhanede gençlerle bir araya gelen Bakanlarımız , onlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdiler ve hep birlikte sohbet ettiler.

Gençlere ilk konuşmayı yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kampa katılan genç kızların mutlaka kariyer yapması gerektiğini belirterek, "Evlenip çocuk da yapacaksanız mutlaka çalışın. İyi eğitim için çalışıyoruz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz, bu nedenle gençlerin iyi yetişmesi çok önemli" dedi. "Planlı programlı olmalıyız. Sizler çok şanslı bir gençliksiniz. Son 15 yılda da Türkiye'de çok önemli şeyler oldu. İyi bir yönetim sistemine kavuştuk, eksiklerimizi giderip emaneti size teslim edeceğiz" diye konuştu.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ise "Siz bizim gözbebeğimizsiniz. Bugün ne kadar çalışıyorsak, gayret gösteriyorsak sizin güzelliklerle buluşmanız için. Gençlerin okullarında rahat etmesini, özgür bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Huzurlu bir yaşamı, mutlu bir geleceği, güçlü Türkiye'yi sizin önünüze koyabilmek için gayret sarf ediyoruz” dedi.

Türkiye'deki 38 gençlik kamplarına 800 bin kişinin müracaat ettiğini söyleyen Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ise "Bu o kadar güzel bir etkinlik ki bizim de sizin yaşınızda olasımız geldi. İnanıyorum ki 6 gün içinde güzel etkinlikler olacak. Burada kurduğunuz arkadaşlıkları devam ettirin” dedi.

Daha sonra gençlerin etkinliklerini İzlediler ve birlikte oyun oynadılar;
Sayın Bakanlarımız, konuşmalarının ardından kamptaki etkinlik alanını tek tek gezdiler. Halk oyunundan, tenise, müzikten ebru yapım atölyesine kadar tüm birimleri ziyaret ettiler, Okçuluk kursunun verildiği noktada Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli, okla atış yaptı. Tenis Kortunda ise Sayın İçişleri  Bakanımız Süleyman Soylu, öğrencilerle tenis oynadı.

Tüm gün Gençlerimizin faaliyetlerini yakından izlediler ve onlarla birlikte faaliyetlere iştirak ettiler gün sonunda ise hatıra fotoğrafının çekilmesiyle Sayın Bakanlarımız Gençlik Kampımızdan uğurlandı.