İzmir Valiliği; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ve her yıl 11 Kasım’da   “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlayacağımız günde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinesinde Türkiye’nin 81 ilinde 2023 noktada 11 milyon fidanın eş zamanlı olarak dikildiği “Geleceğe Nefes Seferberliği” kapsamında İzmir’de 1 milyon fidan Vali Ayyıldız’ın katıldığı tören ile toprakla buluştu. Vali Ayyıldız, Fidanlarımızın ağaca, ağaçlarımızın ormana dönmesini dileyerek, ‘Geleceğe Nefes Seferberliği’ ile gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için buradayız” dedi. 


Etkinlik kapsamında Tekketepe Orman Alanında düzenlen tören ile başlayan dikim seferberliğiyle İzmir’de 29 noktada yaklaşık 42.000 bin kişi fidan dikimi etkinliğine katıldı.



Vali Ayyıldız, “ İzmir’de 29 Noktada Yaklaşık 42.000 Bin Kişi İle 1 Milyon Fidanı Toprakla Buluşturuyoruz”


Etkinlikte konuşan Vali Ayyıldız, katılan herkese teşekkürlerini ileterek, “ Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu “11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği”  tüm yurtta eş zamanlı olarak büyük bir coşkuyla başlamış bulunmaktadır. Orman varlığımızı korumak ve geliştirmek,  ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak ve gelecek nesillere yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanılabilir bırakmak amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Bu anlamlı çevre seferberliği her yıl 11 Kasım günü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonunda bugün 81 İlimizde 2023 noktada 11 milyon fidanı toprakla buluşturacağız.  İzmir’in %40 ormanlarla kaplıdır. Geleceğe nefes etkinliği kapsamında İzmir ilinde 29 noktada yaklaşık 42.000 bin kişi ile 1 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Bulunduğumuz içinde de 2 bin kızılçam, bin fıstıkçamı, 2 bin karaselvi, 2 bin maviselvi, 1 defne ile toplamda 8 bin fidan toprakla buluşacak” diye konuştu. 


Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ nin koordinesinde yürütülen bu etkinliğe sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız yoğun bir ilgi göstermiştir.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelimiz, İlçe Müdürlüklerimiz, Yurtlarda Kalan Öğrencilerimiz ve Yurt müdürlüklerimiz Geleceğe nefes olmak için fidan diktiler. Ağaç dikim seferberliğini her yıl ağaç sayımızı arttırarak devam ettireceğiz dediler.