İzmir Gençlik ve Spor  İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile 15-21 Mayıs Gençlik Haftası'nın da yer aldığı özel günler için kutlama programı hazırladı.

 

Buna göre bu yılki kutlama, faaliyet ve etkinlikler, salgın sonucunda ortaya çıkan şartlar neticesinde şekillenen daha farklı bir konsept ve yöntem doğrultusunda yürütülecek. Bu süreçte gerçekleştirilecek faaliyetlerin odak noktasını gençler ve sporcularla doğrudan, güçlü ve yüksek etkileşime olanak tanıyan interaktif uygulamalar ve içerikler oluşturacak.

 

15-19 mayıs tarihleri arasında kapsayacak bu faaliyetlerde oluşturulacak coşkuyla, son dönemde yaşanan gelişmelerin gençler başta olmak üzere ülke genelinde yaşattığı negatif ruh halinin bertaraf edilmesini amaçlıyor.

 

Gençlik Haftası startı çelenk sunumuyla başladı…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 15-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen “Gençlik Haftası” etkinlikleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer USLU’nun  15 Mayıs 2020 Cuma Günü (bugün) saat 10.00 ‘da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ile başladı.

Tedbirli Tören

Her yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 15-19 Mayıs tarihleri arası “Gençlik Haftası” olarak kutlanmaktadır. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan Gençlik Haftası açılış töreni koronavirüs tedbirleri kapsamında pandemi dönemi nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştirildi. İl Müdürümüz Nüammer USLU tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi. Törene İl Müdürümüz yanında Gençlik Merkezi Müdürü ve Gençlik Liderleride katıldı.

19 Mayıs programı

9:30 Çelen Koyma
10:00 Nostalji 19 Mayıs Görüntüler (Facebook Canlı)
11-17:00 Merkez ve İlçelerde Paramator ve Yamaç Paraşütü gösteriler
21:00 Atatürk Stadı İstiklal Marşı okunması. 

Digital Platformda Kutlanacak

            İzmir’de Gençlik Haftası etkinlikleri dijital platformlarda gerçekleştirilecek faaliyetlerle kutlanacak. Sportif ve sanatsal etkinlikler, halk oyunları gösterileri, haftanın anlamını belirten video çalışmaları, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden halkımıza ulaştırılacak.

            19 Mayıs Atatürk’ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramı akşamı Atatürk Stadı’nda İl Müdürlüğümüz Antrenörleri tarafından hepbir ağızdan İstiklal Marşımızın okunması; Şanlı Türk Bayrağımızı Açma Töreni ve çeşitli etkinlikler yapılarak sosyal medya üzerinden vatandaşların izlenmesi sağlanacak