Dünya Dans Sporları Federasyonu tarafından organize edilen şampiyonada, Türkiye, samuray ve lady bug konseptleriyle birinci ve ikinci oldu.

Dünya Dans Sporları Federasyonu (WDSF) tarafından ilk kez organize edilen ve dünya genelinden 14 ülkenin 450 sporcuyla katıldığı Dünya Koreografik Latin Şampiyonası'nda Türkiye'den iki farklı ekip büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye, şampiyonada elde ettiği birinci ve ikinci sıralarla dans sporları alanında dünya çapında önemli bir başarıya ulaştı, bu başarı ülkenin bu alandaki ilk dünya şampiyonluğu olarak tarihe geçti.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu adına yarışmaya katılan İzmir merkezli Dans Ege Spor Kulübü, antrenör Arman Esen yönetimindeki 23 sporcu ve üç farklı takım ile yarıştı.

28-31 Mart 2024 tarihlerinde İspanya'nın Cambrils kentinde gerçekleşen ve DanceSport Cambrils etkinliği çerçevesinde düzenlenen şampiyonada, Aegean Stars takımı samuray konseptiyle Yıldızlar 2 (Junior 2) kategorisinde birinciliği, Aegean Girls takımı ise lady bug konseptiyle ikinciliği kazandı.

Dünya Şampiyonu ve Dünya İkincisi olan takımlarımızın sporcuları:

Aegean Stars Sporcuları: Azra İnamlık, Beyza Kuşkapan, Duru Akgül, Duru Vahaplar, Irmak Okutan, Nermin İlgün, Öykü Karakülah, Tülin Şahin.

 

Aegean Girls Sporcuları: Bade Kasar, Beril Durmaz, Ceren Onay, Derin Güven, Doğa Türkkal, Ela Okdan, Lena Esen, Nehir Yıldırım, Sahra İnamlık, Su İmam.

 

Tarihi başarıya imza atan sporcu antrenör ve tüm ekibimizi tebrik ederiz.