29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96.yıl dönümü çok sayıda İzmirlinin katılımı ile Cumhuriyet Meydanında coşku ve gururla kutlandı.

İlk olarak İzmir Valiliği makamında tebrikat töreni gerçekleştirildi. Tebrikat töreni sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, askeri tören aracına binerek İzmirlilerin, törene katılan askeri ve mülki erkânın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı coşkulu kalabalığa okundu. Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajında şu ifadeler yer aldı:

 “Aziz Milletim…

Ülkemizin 81 vilayeti ile yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.

Tarihimizin bu önemli dönüm noktasının sevincini bizimle paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin ilanının 96’ncı yıldönümü kutlu olsun.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bir asırlık şanlı geçmişe sahip İstiklal Harbimizin zafere ulaşmasında ve yeni devletimizin kuruluşunda vazife üstlenen kahramanlarımızı saygıyla yâd ediyorum.

Türkiye, bağımsızlık mücadelesini en başından en sonuna kadar milli iradenin temsilcisi olan Meclisi eliyle yürütmüş bir ülkedir.

Önümüzdeki yıl 100’üncü yıldönümünü kutlayacağımız Büyük Millet Meclis’imizden bugüne kadar ülkemizin kalkınması, güçlenmesi, ileriye gitmesi için çalışmış tüm milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Bin yıldır, dünyanın en gözde, üzerinde en çok mücadele yürütülen coğrafyasında yaşamamızın bedelini canlarıyla ödeyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Millet ve devlet olarak, varlığımızı ve geleceğimizi korumak amacıyla son yıllarda yine tarihi bir mücadelenin içindeyiz. Terör örgütlerinin saldırılarından 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar yaşadığımız tüm hadiseler, bu tarihi mücadelenin tezahürleridir.

Suriye’de yürüttüğümüz Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve son olarak Barış Pınarı Harekâtları da, yine bu mücadelenin birer parçasıdır. Bundan bir asır önce başlattığımız ve yeni devletimiz Cumhuriyetimizi kurarak taçlandırdığımız İstiklal Harbimizin bir benzerini, farklı görüntüler ve yöntemlerle veriyoruz.

Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü oyun, her türlü fitne sergileniyor.

Sınırlarımızın güvenliğinden ekonomimize kadar egemenliğimizi hedef alan çok yönlü saldırılar kesintisiz sürüyor.

Türkiye, kadim tarihi birikimi, köklü devlet tecrübesi ve bir asra yaklaşan Cumhuriyet birikimi ile tüm bu sorunların üstesinden gelebilecek güce, imkâna, kararlılığa sahiptir.

Nitekim ülkemizin önünde kurulan tüm tuzakları, Allah’ın yardımı, milletimizin desteğiyle birer birer bozarak bugünlere geldik.

İçinden geçtiğimiz bu önemli süreci de, Cumhuriyetimizi bizlere miras olarak bırakanların vizyonuna uygun şekilde başarıyla neticelendireceğimize yürekten inanıyorum.

Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak, bizden sonraki nesillere 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilme fırsatı vereceğiz.

İnşallah Cumhuriyetimizi daha nice yıllara, çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir şekilde taşıyacağız.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Bu duygularla bir kez daha Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıldönümünü tebrik ediyorum.

Kalın sağlıcakla…

Cumhurbaşkanımızın mesajının ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız günün anlam ve önemi belirten konuşmasını gerçekleştirdi.  Cumhuriyetin ilanının 96. Yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde mutluluğunu yaşadıklarını belirten Vali Ayyıldız konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

“Aziz milletimizin ve onun kahraman ordusunun Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün yanında tek yürek olarak yer almasıyla yürütülen istiklal ve istikbal mücadelesi, binlerce şehit verilerek çok zor şartlar altında kazanılmış, ardından cumhuriyet kurulmuş ve milletimiz dünya tarihinin kaydettiği ender başarılardan birini gerçekleştirmiştir. Kurtuluş mücadelemizden sonra kurulan yeni Türk Devleti’nin çağdaş bir yönetim şekline sahip olması gerektiğine inanan ATATÜRK, “Cumhuriyet yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan idaredir. Cumhuriyet fazilettir.” diyerek yeni devletin yönetim şeklinin cumhuriyet olacağını ifade etmiştir. Bir kalkınma ve modernleşme projesi olarak uygulamaya konulan Cumhuriyet; demokratik, çağdaş ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirmenin temel dayanağı olmuştur. Geçen zaman zarfında eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda büyük gelişme sağlanmıştır. Siyasal, sosyal ve ekonomik alanlarda gerçekleştirilen değişimlerle Türkiye’nin bölgesindeki ve dünyadaki önemi daha da pekiştirilmiştir. Türk Milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu yaşamış; devletimiz, gelişen ve kalkınan bir “dünya devleti” olmanın kıvancına erişmiştir. Ülkemiz sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp küresel bir güç haline gelmesi yolunda da büyük merhaleler kat etmiştir. Böylece Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak Dünya Milletleri arasında saygın bir üye haline gelmiştir. Türk Milleti olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

         Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesinde ve tüm dünyada güvenli, güçlü ve istikrarlı bir devlet olmasından endişe duyanların sergilemeye çalıştıkları tüm yıkıcı, bölücü tehditlere karşı uyanık ve hazır olmalıyız. Devletimizi sürekli kılmanın ancak huzur, güven ve barış içerisinde yaşayan, her alanda görev ve sorumluluklarını iyi bilen bir toplumla mümkün olduğu, bu gücü oluşturmada toplumun tüm fertlerine önemli görevlerin düştüğü asla unutulmamalıdır.

Bizi tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye, milli birlik-beraberlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenmeye mecburuz. Uluslararası arenada yaşananlar, ülkemizin de içinde bulunduğu bölgeye yönelik mütecaviz hamlelerin ve paylaşımların yeniden belirlendiği bir zaman diliminde bulunduğumuzu göstermektedir. Çok şükür milletimiz ve devletimiz yaşanan gelişmeleri doğru okuma ve karşılama konusunda bugün, geçmişin şartlarıyla kıyaslanmayacak derecede imkân, kabiliyet ve tecrübeye sahiptir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün dünyada tüm mağdur ve mazlumların umut kapısı olması; DEAŞ, PKK, PYD/YPG ve FETÖ gibi eli kanlı terör örgütlerinin hedefi haline gelmesinin, getirilmesinin başlıca sebebidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, siyasi, ekonomik, diplomatik ve askeri alanlarda ne kadar güçlü olduğunu, üzerinde operasyon yapılamayacağını, dost-düşman herkese defalarca göstermiştir.

Dost ve kardeşlerimizin desteği, gözünü ve gönlünü alicenap milletimize bağlamış mazlumların duası ve aziz milletimizin birlik ve beraberliğiyle istikbal hedefimiz olan muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağız. Dik ve asil duruşuyla azamet ve asaletini gösteren milletimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum.  Kurtuluş Savaşımızı kazanarak bizlere son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere,  O’nun silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, rahmet ve şükran duygularımla yâd ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni emekleri, bilgi ve düşünceleri, sevgi ve fedakârlıklarıyla büyüterek dünya milletleri arasında saygın bir üye haline getiren ülkemizin güzide insanlarına da sevgi, saygı ve şükranlarımı arz ediyor, Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Her yaştan ve toplumun her kesiminden İzmirlinin katıldığı törende şiirlerin ardından çeşitli gösteriler gerçekleştirildi. Ardından geçit töreni yapılması ile kutlamalar son buldu.
Geçit töreninde Kurum Antrenörlerimiz, İzmir Atletizm Spor Kulübü ve İzmir Masterler Atletizm Kulübü de Spor İl Müdürlüğümüzü temsilen yerini aldı.