İzmir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla 15 Temmuz Sancak Koşusu düzenlenecek.

İzmir  Valiliği öncülüğünde ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenecek 15 Temmuz Sancak Koşusunda sporcular, İnanç, dirayet, birlik ve beraberlik ruhuyla Ay Yıldızlı Sancağı taşımak, milli birlik ve beraberlik ruhunu topluma göstermek, hatırlatmak, tüm şehitlerimizin ve 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla toplam 2 buçuk kilometre koşacak. Koşuda sporcular 100 metre koştuktan sonra Ay Yıldızlı Sancağı diğer sporcuya devredecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şehitlerin anısını nesilden nesile aktarmak için her yıl düzenli olarak yapılması planlanan “Sancak Koşusu” 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 22.00’da 81 İl de  eş zamanlı başlayacak.

Tüm illerde olduğu gibi İzmir’de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında sancak koşusunun yapılacağını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nüammer USLU, “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu, sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek Gündoğdu Meydanında ilk sporcuya sancağı teslim etmesiyle başlayacak. 25 Milli sporcumuzun elden ele taşıdığı Sancağımız varış noktası olan Konak Meydanında İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim KÖŞGER’E teslim edilmesiyle son bulacaktır.