İzmir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında  “Demokrasi bilinci, elden ele taşınan bir bayrak yarışıdır” sloganıyla 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şehitlerin anısını nesilden nesile aktarmak için her yıl 81 ilde düzenli olarak yapılması planlanan “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” İzmir’de 25 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Gündoğdu Meydanından sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek başlayan koşu, sporcuların sancağı 2 buçuk kilometre sonunda Konak Meydanı’nda İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim KÖŞGER’E teslim etmesinin ardından sona erdi. Renkli görüntülere sahne olan koşuda vatandaşlarda sancağı taşıyan sporculara alkış ve bayraklarla eşlik ederek, o anları cep telefonlarına kaydettiler.

Özel sporcuların da yer aldığı etkinlikte her bir sporcu, 100 metre koşunun ardından sancağı bir diğer arkadaşına teslim etti. Koşunun son bölümünde ise Selin DURGUT ve Jimnastik Dünya Şampiyonumuz İbrahim ÇOLAK sancağı alkışlar eşliğinde İzmir Valisi Yavuz Selim KÖŞGER’E teslim etti.

İl Müdürümüz Nüammer USLU; Törenin sonunda sporculara katılım belgesi takdim ederek teşekkür etti.